parket of laminaat in een nieuwbouwhuis, aan te raden

A

Anonymous

Gast
  • #1
We hebben een nieuwbouwhuis gekocht en dat wordt over 12 tot 15 maanden opgeleverd. Op de grond willen we graag parket of laminaat en de muren laten stucken. Wie heeft er ervaring met een nieuwbouwhuis en met de afwerking daarvan qua vloer en muurafwerking?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Het is beter om even te wachten met parket of laminaat in een nieuwbouw huis. Ofschoon heel vervelend, want je wilt natuurlijk direct je huis mooi inrichten, is het beter nog een paar maanden te wachten. Een nieuw opgeleverd huis bevat nog te veel vocht waardoor het hout te veel werkt en je vloer met twee maandaen bol kan gaan staan. Plaats een Hygro meter in je woning (hoeveelheid vocht) om te bepalen of de luchtvochtigheids percentage voldoet aan de eisen die de leverancier van je vloer hiervoor heeft gesteld. Stucwerk kan je wel direct laten doen, dit werkt met het uitharden van de muren mee.

Succes,
Boris
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Het wachten met het leggen is geheel afhankelijk van de vochtigheid van je huis. 3 jaar geleden is onze nieuwbouwwoning opgeleverd en daar is zowel parket als laminaat direct gelegd. Vooraf is de parketeur gekomen en heeft de vochtigheid van de woning + vloer gemeten... bleek totaal geen probleem te zijn, en we hebben ook geen problemen gekregen. Zo wie zo is onder de vloer een dampwerkende folie gelegd, ook dat schijnt te helpen.Zou dus eerst even testen voordat je jezelf extra werk bezorgd door eerst te kiezen voor een andere vloerbekleding om vervolgens een aantal maanden later toch parket / laminaat te plaatsen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Je kunt bij sommige bedrijven een ontvochtiger huren en die een paar dagen in je huis plaatsen, dan hoef je niet zo lang te wachten voordat je je vloer kan leggen.

succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu