Gat in betonplaat dichtleggen + laminaat parket vloer

Gert1348

  • #1
In de hal van mijn huis is momenteel een vide die uitgeeft op mijn bureau. Ik zou dit gat willen dichtleggen om zo mijn bureau groter te maken. Het gat is ongeveer 144 cm op 210 cm met langs een kant een licht afgeronde zijde.

De vloer van de etage bestaat uit een betonplaat van 15 cm, een chape van 13 cm, een geluiddemping van 3 mm en daarop een laminaatparket van 9 mm. Ik zou het bestaande laminaat parket willen doortrekken op de nieuw te plaatsen vloer (ik heb nog voldoende m² over).

Ik zou als volgt willen te werk gaan. Langs de 3 rechte zijden van het gat wil ik een balk van 6 x 17 vastmaken in de betonplaat (via bouten, aantal en doorsnede; geen idee...). Tussen de 2 kortste balken wil ik 3 (hoh 36cm) balken van 6 x 17 bevestigen door middel van ijzeren hengsels.

Hierop zou ik een OSB vloer leggen die aan de bovenzijde gelijk komt met de bovenzijde van de chape zodat ik het laminaatparket kan doorleggen. aan de ronde zijde zou ik de OSB plaat ondersteunen met metalen haken die ik in de chape bevestig.

Op de vloer komt een bureau en kast te staan. Is dit OK qua sterkte, geluidsdemping etc?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Om met de laatste vraag te beginnen, de geluidsdemping is er niet bij gebruik van houten balken, u zult meer hinder ondervinden.

Mijn idee is het gedeelte met beton te (laten) storten, ik schat in dat de kosten niet zo ver uit elkaar lopen, voordeel is dat de geluidshinder niet meer is dan de bestaande betonnen vloer.
Haal er wel iemand bij die verstand heeft van opvullen met beton van bestaande constructies, dit is iets lastiger dan nieuw werk.
 

Pepjo

  • #3
Volgens mij moet er een gat op de 1e verdieping worden gevuld.
Dit zal iets moeilijker gaan dan op de begane vloer met betonstorten, Jan :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Tegenwoordig met die betonpompen gaat dat sneller dan op de gewone manier :wink:
 

Gert1348

  • #5
Het gaat inderedaad over een gat op de eerste verdieping.
Ik had al gedacht aan beton maar blijkbaar is dat niet zo evident qua bekisting, droogtijd etc. Het gaat ook over een volledig afgewerkte ruimte die dagelijks gebruikt wordt. Ik dacht dat je zoiets met hout makkelijk op een dag kan dichtleggen.
Ik ben alleen een beetje bang van de stevigheid van de verankering.
 

Fiesiekus

  • #6
Ik zou langs die ene ronde zijde ook een balk plaatsen. De ruimte tussen beton en balk op een aantal plaatsen opvullen met klossen en dwars door balk&klos een stevige bout in de beton schroeven. Dan heeft u aan 4 zijden een stevige ondersteuning.

Die andere balken met keilbouten vastschroeven aan de betonlaag denk ik is 't stevigst?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu