Parket of laminaat bij schuifdeuren

Knabbelaar

  • #1
Ik wil in de kamer-en-suit parket of laminaat leggen. Tussen de bestaande houten vloer en het parket/laminaat komt een ondervloer (waarschijnlijk kurk).

In de huidige situatie sluit de bestaande houtenvloer plus tapijt net onder aan bij het opstaande randje van de geleider van de schuifdeuren.
De nieuwe vloer zal dus hoger komen te liggen dan het opstaande randje.

Ik wil de deuren en de geleider niet aanpassen. Hoe gaat men in deze situatie hier mee om. Het enige dat ik kan bedenken is:
Iets voor de geleider - ter breedte van opening - ophouden met de parketvloer, dan alleen de kurken ondervloer die doorloopt tot aan het opstaande randje van de geleider, op de overgang een overgangsprofiel op het parket tot vlak voor het opstaande randje.

Is dit een goede methode of bestaan er elegantere manieren. Verder nog tips ?
 

MvanV

  • #2
Het is niet het antwoord wat je wilde natuurlijk, maar ik zou toch naar de geleiders gaan kijken.
Soms kan je namelijk die deuren hoger-lager stellen en dan ben je er natuurlijk zo. De bovenkant van die deur hangt doorgaans tussen 2 planken of een rail in, en de bovenkant van de deur is meestal lager dan zou passen, en er zit soms een steliets in waardoor je de duer omhoof-omlaag kan doen.
Wat nog meer voorkomt is dat de deur op de vloer steunt en aan de bovenkant omhoog of omlaag zou kunnen. In dat geval kan de rail wat omhoog.

Mocht beiden niet het geval zijn , of te ingewikkeld zijn, dan zou je er twee dunne latjes van sterk hout tegen kunnen zetten, of twee alu* eindprofielen (een latje met een hoekje er aan)

*In meer kleuren beschikbaar, let er wel op dat alle andere kleuren dan alu krasjes krijgen en dat het dan alsnog alukleurig is. ALu met krassen blijft aluminium.
 

Knabbelaar

  • #3
Ik denk dat hoger/lager stellen hier zeer hoogstwaarschijnlijk niet gaat. Het zijn deuren uit de jaren '30. Nog opgezocht op internet wat een steliets is, maar ik kan het niet vinden.

Als ik de oplossing met die dunne latjes toe pas, dan neem ik aan dat de ene kant van het latje ongeveer de hoogte heeft als de opstaande rand van het rail-gedeelte en de andere kant even hoog als het parket; het hoogteverschil zul je dan met schuren tot stand moeten brengen ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu