Parket maakt geluid tijdens het belopen

FreekVer

  • #1
Hallo,

In oktober 2006 is er lamelparket (zwevend parket) gelegd in mijn nieuwbouwhuis. Er is van te voren gemeten wat het vochtgehalte was. In maart/april 2007 merkte ik dat het parket kraakte, in juni is de leverancier geweest om de vloer te komen beoordelen. Op dat moment was de klacht voor hem niet te achterhalen, of het zou aan het vochtgehalte kunnen liggen of aan de ondervloer, het kon ook aan de zaag liggen, dat de zaag bot was zodat de parketdelen niet goed in elkaar passen en daardoor geluid maken. De klacht is doorgegeven aan de inporteur.
In oktober 2007 is de importeur geweest, hij heeft uitvoerig metingen gedaan en alles bekeken, alles opgeschreven en foto's gemaakt. Hij had een vermoeden dat de plinten op sommige plaatsen te strak tegen de muur aan zaten. de plinten waren gespijkerd en je zag dat ze op sommige plaatsen iets omhoog stonden, het hout kon geen kant uit, op andere plekken was er inderdaad meer ruimte tussen muur en plint. Ook was het mogelijk dat de ondervloer niet goed geëgaliseerd was zodat de vloer enigszins golvend lag. Verder was alles goed, niet te nat, hij meette 53,7 % dat is normaal. Hij zou zijn bevindingen naar de fabriek in Finland opgesturen en na 3 weken zou ik via de leverancier bericht van hem krijgen.
In de winter van 2007-2008 had ik geen problemen omdat de luchtvochtigheid vrij laag was, alleen als het vochtgehalte boven de 50 % kwam hoorde ik het gekraak.
In juli 2008 heeft de leverancier alle plinten losgehaald en op sommige plekken zat het parket strak tegen de muur/stelpootjes van de keuken.
Alles is nu vrij gezaagd.
De luchtvochtigheid is nu 52 % en ik contstateer helaas weer kraak (en “knal
 

Fiesiekus

  • #2
FreekVer schreef:
kan ik de branchevereniging CBW om advies vragen?
Kunt u beter aan CBW dan hier vragen.
 

FreekVer

  • #3
Heeft 1 van jullie een idee waar het aan zou kunnen liggen?
 

Fiesiekus

  • #4
U heeft zelf al geconstateerd dat bij een relatieve vochtigheids-% < 50% het kraken verdwijnt.

Overigens vraag ik mij af hoe het zit met de relatieve vochtigheids-% aan de onderzijde van het parket; da's volgens mij net zo belangrijk voor de werking van het hout.
 

FreekVer

  • #5
Ja het probleem ontstaat bij luchtvochtigheid hoger dan 50 % maar dat hoort toch niet? Normaal is toch ongeveer 60 % Ik heb wel lekkage gehad, de leiding naar de buitenkraan was iets lek, ik had steeds natte voegen in mijn toilet en onder de deurmat was het ook vochtig. na constatering heb ik de hoofdkraan dichtgedraaid. Het probleem is nu sinds maart opgelost, er zijn nieuwe leidingen gelegd. Alles is weer opgedroogd, Hoe moet ik dan onder het parket meten. Of moet ik aan de onderkant van het beton in de kruipruimte meten?
 

Fiesiekus

  • #6
Wat ik aan wil geven is, dat bij nieuwbouw, vaak nog lange tijd vocht uit muren en vloeren kan komen. Dat zou mogelijk ook aan het probleem bij kunnen dragen. Of dat zo is (en hoe te meten?) is van afstand niet te beoordelen.

Wat voor ondervloer is er geplaatst?
 

FreekVer

  • #7
A.s. woensdag komt er iemand van de bouwmaatschappij voor een ander probleem aan mijn huis, ik vraag het dan wel even
 

Fiesiekus

  • #8
Overigens zegt 1 meting van het vocht-% hoegenaamd niets. Je zult ook de nauwkeurigheid en de precisie daarbij op moeten geven. Bovendien is de uitkomst afhankelijk van de temperatuur, het weer etc.
 

FreekVer

  • #9
Het betreft Boen lamelparket Karelia Jatoba 2- strook in de olie van 14 mm dik
gelegd op een Timbermate excel ondervloer en afgeplint met platte plinten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Uit de forumregels:
Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Hetzelfde geldt voor door derden uitgevoerd werk van welke aard dan ook: vragen te maken hebbend met het niet goed uitgevoerd zijn ervan zullen direct gesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu