Pannen verhoogd door pur en vogelstrip

Julia2020

  • #1
Hallo, een vraagje namens mijn moeder.
Zij heeft haar dakgoten laten schoonmaken en er bleken vogelnesten in te zitten. Het bedrijf heeft deze verwijderd, schoongemaakt, ik zag op de foto’s purschuim en een vogelstrip.
Wanneer je vanaf de straat kijkt lijken haar dakpannen hoger te liggen dan die van haar buren aan beide zijden, zie foto.
Nu is haar buurvrouw bang voor lekkages. Ik heb het bedrijf gebeld, het zou normaal zijn dat de pannen wat hoger liggen en ze zouden nog een beetje zakken. Maar wel wat hoger blijven dan die van de buren. Ze zeiden verder dat ze dit altijd zo doen en dat er niets veranderd is in de afwatering. De profielen zijn aan alleen mijn moeders dakgoten gehecht, niet aan die van de buren.Volgens hen is de angst van de buurvrouw onterecht.
Mijn moeder is nu wel ongerust. Heeft iemand hier ervaring mee? Is de angst van de buurvrouw terecht? En zo ja, wat moeten wij dan doen?
Alvast bedankt voor het meedenken!

6760932A-9C25-4144-902E-67CC296FCD82.jpeg 21B9D864-038C-496D-830E-090F8F53FA3B.jpeg 7AD8494C-9B5C-480E-AE2C-B78B797C7CE8.jpeg
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Als het bedrijf dat het uitgevoerd heeft zegt dat het nog gaat zakken zullen ze er wel ervaring mee hebben. Verder gewoon wachten tot het gaat regenen en kijken of er lekkages komen. Is dat het geval de uitvoerende firma er op aanspreken. Ik neem tenminste aan dat het een bonafide onderneming betreft die garantie geeft op hun werk.
 

Julia2020

  • #3
Ja zo dacht ik het ook. En ja, gewoon een bonafide bedrijf. Maar we hebben net afgelopen jaar veel pech gehad met de vloer en dit heeft lang gesleept. Dat was niet goed voor mijn moeder. Ik moet er niet aan denken gedoe met de buren en een hoop regelwerk te krijgen hierdoor...
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Als klusforum dat er vooral voor is om mensen te ondersteunen als ze zelf aan het klussen zijn kunnen we daar helaas weinig in betekenen. Sterkte met uw moeder in ieder geval, en hopen dat er achter dit project geen onverwachte problemen vandaan komen.
 

Julia2020

  • #5
Ja dank je. En ik snap dat dit voor klussers is. Maar ik zoek ook vooral ervaring met die ‘verhoging’ aangezien die buurvrouw daklui kent die zeggen dat dit nooit zo gebeurt. Ik weet niet wat allemaal wel en niet kan en ga op het bedrijf af. Maar misschien hebben mensen hier er ervaring mee. Vandaar mijn vraag hier.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu