Pannen naast tuimelraam

Greg

  • #1
Beste klussers,

Ik ben al een tijdje niet actief geweest op het klusforum, maar wat een gedaanteverandering heeft er plaats gevonden. Is wel een stuk strakker geworden. Persoonlijk houd ik er wel van,lekker opgeruimd

Nu zit ik met het volgende probleem; ik vermoed dat er met wat hevige regenbuien en wind de regen onder de dakpannen doorslaat, die rechts van mijn tuimelraam liggen. Er bevind zich hier een opening tussen het tuimelraam en de dakpannen van zeker wel 15 cm. (vanuit de nieuwbouw geplaatst).

Hierdoor loopt het regenwater langs de verticale panlatten naar beneden met als gevolg dat dit water ophoopt en het dakbeschot zeiknat wordt en het tevens achter de dakgoot langs de voorgevel naar beneden sijpelt met als gevolg en kletsnatte muur.

Mijn vraag is zijn er speciale hulpmiddelen om het binnendringen van regenwater nabij het tuimelraam tegen te gaan? Het vernieuwen en breder maken van de pannen langs het dakraam heeft geen zin, daar deze geen houvast hebben. Compriband heeft er gezeten, maar dit lost opeen gegeven moment op en de opening is toch zeker zo`n 7 á 10 cm.

Wie weet raad?

Groet gregory








:wink:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Metalenprofiel, bijvoorbeeld een U, om de pannen te ondersteunen. Pannen voor die aansluiting op breedte zagen. Eventueel in de pannen een gaatje boren om deze in de U vast te zetten. Dacht ik.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
En anders een strook lood over de pannen leggen in de goot van het raam.
Wel ook het lood onder de pannen leggen die boven het raam zitten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Wat een prutswerk.
Ook op het raamwerk zelf zit het zink niet goed en het lekt op meerdere plaatsen.
Zit er nog garantie op dan de aannemer het op laten knappen, geen garantie dan zou ik een nieuw dakraam laten plaatsen, klinkt misschien raar maar alles laten repareren zou wel eens meer kunnen kosten.
Een paar offertes aanvragen en u weet precies wat e.e.a. gaat kosten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu