Oxidatie koperen waterleiding in meterput binnen

Maikel81

 • #1
Beste,

een aantal maanden geleden in ons nieuwe huis getrokken met nogal een vochtige waterput bij binnenkomst. Veel water gegeven ook aan onze 2 grote palmbomen bij de voordeur een aantal maanden maar ik weet niet of dat verband houd. Besloten maar eens wat extra gaten te boren in de loopplank boven de put voor extra ontluchting. Tevens een zal droge kiezels gehaald voor de zandbodem. Nu heb ik alvorens de kiezels te plaatsen een paar uur een ventilator boven de put gezet om de put wat te drogen. Nu zag ik dat de koperen leidingen flink aan het oxideren zijn gegaan. in een paar uur naar de kleur groen. (zie foto.) Meest groene koperen buisje loopt naar het toilet en/ of buitenkraantje.
Kan dit veel kwaad? Of zijn de leidingen nu een stuk poreuzer ? Ik moet er nog bijvermelden dat er een radiator naast de waterput staat. misschien is t van meerwaarde als ik deze juist aan of uit zet ?

mike
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Niet te veel zorgen over maken, koper in een vochtige omgeving oxideert nu eenmaal. Dat is een proces dat steeds langzamer gaat. Alle koperen leidingen in dit soort ruimtes zijn groen van oxidatie.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Op koperen daken slaat het koper ook groen uit, daar wordt het als mooi ervaren en is de oxidatie tevens een goede bescherming die ook wel patina wordt genoemd, die bescherming is ook van toepassing op waterleidingen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu