Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken.
Ik wil een overkapping maken van hout achter in mijn tuin.
Helemaal open alleen de achterkant dicht (=bestaande stenen schutting).
Mijn vraag is :welk hout kan ik daar het beste voor gebruiken?
Ik zou gewoon geïmpregneerde balken nemen voor de constructie als je het verder onbehandeld wilt laten. Als het geschilderd moet worden zou je ook een ander soort kunnen nemen, bijvoorbeeld vuren. Wat wil je met het dak? Alleen hout lijkt me niet zo een goed idee.
Nou voor zover ik weet gebeurt impregneren onder hoge druk en hitte. Dus dat lijkt mij niet zelf te doen. Geïmpregneerde palen zijn overigens gewoon te koop bij de bouwmarkten of bij een houthandel.
Deze zijn dan eventueel ook nog gewoon te schilderen. Je kan ook hardhout nemen.
Direct onder het dak kan je weer vuren gebruiken, dit gedeelte heeft in principe geen last van de weersomstandigheden.
Maar er zullen ongetwijfeld nog adviezen komen van de houtspecialisten!
Vuren is een prima houtsoort voor allerlei constructies maar eigenlijk iets minder voor buiten toepassingen. Tenzij je inderdaad flink gaat kwasten! maar daar zit de klusser meestal niet zo op te wachten
Robinia is de ideale houtsoort voor jouw doel maar niet erg makkelijk verkrijgbaar (althans niet via de gebruikelijke kanalen)
Wat je ook gebruikt, denk aan de aansluiting met de grond! Dit is namelijk het kwetsbare gebied. Als je gekozen hebt voor een houtsoort, bij voorkeur een soort die onbehandeld 25 jaar buiten kan staan, kijk dan even goed rond voor de prijzen. Bij een professionele houthandel betaal je gemiddeld de helft van het bedrag dat je bij een DHZ-keten neertelt!
Aangezien PB berichten niets toevoegen aan het eigenlijke bericht zet ik je PB vraag even hier neer
Ik ken het product wat je noemt niet maar als je vuren wilt gebruiken is het inderdaad wel aan te bevelen om het goed te behandelen en bij te houden!
De aansluiting staander-grond verdient extra aandacht! misschien biedt een paalhouder hier uitkomst? Dan wel het deel dat in de houder komt goed afkitten of behandelen met een beits, menie o.i.d.
De staanders komen op thermisch verzinkte buizen van 50 rond met kop en voetplaat en een centimeter of 5 boven het vloerpeil.
Kopernaftenaat is ook een soort beits volgens mij, maar dan veel beter(mag in nederland eigenlijk niet meer gebruikt worden, maar ja zit dicht tegen de belgische grens, dus)
Ik ga toch voor Noord Europees vuren geschaafd,denk ik.
Alleen zit ik nog met 1 ding: wat houdt nat gezagen in?
Is dit beter of slechter als gewoon vuren?
Geen idee maar verwarrend vind ik die term wel!
Al het hout wordt immers nat gezaagd..
Als je uit gaat van een gemiddelde droogtijd van 1 jaar per cm dikte duurt het drogen van een stam met diameter 60 cm namelijk net iets te lang om economisch interessant te zijn
Bovendien zou het hout bij droging op stam aan alle kanten kapot scheuren.
Misschien bedoelen ze dat het hout "luchtdroog" is, dus qua werking niet geschikt voor binnen maar uiterst geschikt voor buiten toepassingen mits goed behandeld