Overkapping plaatsen op bestaand keramisch terras

PaulusB

  • #1
We willen een aluminium overkapping 5,50x3,50 plaatsen. Er ligt al een terras van keramische tegels, 2cm dik. Tegels zijn uiteraard in de cement gelegd en gevoegd.

Kunnen de staanders van de overkapping direct op keramische tegels worden gemonteerd. Zonder dat tegels gaan scheuren?

Hoe kan ik anders het beste een of twee keramische tegels losmaken en verwijderen en op die plaatsen alsnog een betonpoer plaatsen? Reserve tegels heb ik nog, dus de te verwijderen tegels mogen kapot gaan.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Je kunt ze gerust erop zetten maar goede kans dat bij de eerste goede storm de veranda de lucht in gaat...

Heb je nog reserve tegels?
Ik zou misschien gewoon een uitsparing uit de tegels slijpen ter grootte van de palen. Poertje storten en dan de paal erop monteren.
 

PaulusB

  • #3
Ik heb nog een aantal reserve tegels. Liefste heb ik een hele tegel eruit gehaald en vervangen door de reserve tegel. Vooral ook omdat dan de nieuw tegel netjes om de staander kan aansluiten.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Dan kun je dat gewoon doen. Tegel eruit bikken met hamer en beitel. Of met beitelfunctie van de boorhamer als je die eentje hebt.

Als de overkapping staat kun je inderdaad een nieuwe tegel op maat slijpen.
 

PaulusB

  • #5
Dan heb ik nog een aanvullende vraag:

Als we overkapping willen dichtmaken met schuifwanden met glas, zoals oa tuinmaximaal deze aanbiedt, kunnen de geleiders wel op het keramisch terras worden geschroefd?

Of moet ik ook dan het terras eruit halen om aluminium profielkoker in de grond te stoppen?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Die kunnen prima op de tegels komen te liggen. Maar goed, dat weten de goede veranda bedrijven je ook prima te vertellen hoe je e.e.a. moet monteren (moet je wel naar een goeie toe gaan :roll:)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu