Overgangprofiel met een ronde hoek

Ericjan

  • #1
Sorry voor de wat cryptische titel, maar ik weet niet hoe ik het moet zoeken. De vraag is de volgende:

In de keuken zijn tegels in een L tegen het keuken blok gelegd. Binnen in de L ligt laminaat. Als ik overgangprofielen tussen het laminaat en de tegels leg dan moet ik de hoek in de L in verstek leggen. Dat is op zich niet zo'n probleem, maar in de keuken wordt nogal veel op sokken en blote voeten gelopen. De verstek geeft daarvoor een te scherpe punt.

Bestaat er een soort hoekstuk voor dit type profielen waarbij de binnenhoek gewoon recht (90 graden) is, maar de buitenhoek rond afgewerkt is (dus zonder puntige hoek)? En hoe noem je zo'n stuk dan, want mijn zoektermen zijn een beetje op ;-)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Die scherpe punt, kun je natuurlijk ook wat rond vijlen, zodat er geen scherpe punt meer is.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik snap niet helemaal wat de bedoeling is. Zit er een hoogteverschil? Is de overgangsnaad helemaal recht?

Een foto is ook welkom ter plekke en welk profiel met scherpe hoek je bedoeld.
 

Ericjan

  • #4


Sorry voor mijn trage reaktie. Hier is de overgang. Een 'normaal' overgangsprofiel van de tegels naar het laminaat zou je in verstek zagen. Dat geeft alleen een scherpe hoek op de tegels. Ik zoek iets wat op die plek afgerond is. De tegels liggen tegen de keuken aan, en op deze plek schuifelen veel kindervoetjes met sokken (of zonder). Het profiel in verstek heb ik inmiddels verwijderd, dat werkte niet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Als het goed past, en je vijlt het een beetje rond, zou het voldoende moeten werken. Desnoods niet in verstek maar recht houden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu