Overgang WICU buis naar meerlagenbuis

Pdorn

  • #1
Goedemorgen,

Ik moet binnenkort de waterleiding voor de keuken omleggen. De woning heeft een voorzetwand waar alle leidingen in lopen. Voor water is gebruik gemaakt van WICU buis 15mm. Deze komt van onder en loopt door naar boven voor de badkamer. Met een soldeer T-stuk is er een korte aftakking gemaakt voor de kraan. Dit is zowel voor koud als warm de situatie.

Voor de nieuwe keuken zit de waterleiding niet op de juiste plaats (+- 80cm). Graag zou ik de nieuwe leidingen aanleggen met een meerlagenbuis. Gezien ik geen persgereedschap heb, gebruik ik graag van een bekend merk de zelf-pers koppelingen.

Ik ben me er van bewust dat als ik WICU buis moet gaan knellen, dat ik een steunhuls gebruik. Maar omdat de waterleiding en het punt waar de overgang zal zitten in de voorzetwand zal verdwijnen en straks niet meer toegankelijk is, knel ik dit liever niet.

Ik sta nu dus voor de keus, hoe maak ik de overgang? Ik heb zelf de volgende opties bedacht:
1. Niet overgaan naar meerlagenbuis. De soldeer T koppeling warm maken, aftakking losmaken en nieuwe koperbuis solderen en die naar nieuwe plaats brengen
2, Zelf-pers koppeling met overgang naar koper kopen, maar die moet geperst worden met een koper-perskoppeling. Kan je WICU persen?
3. #yolo en toch knel-overgang gebruiken

PS: mag/kan ik de T-koppeling ook draaien als ik deze helemaal heb verwarmd zonder los te halen? Loop ik uberhaupt een risico met het opnieuw solderen van een koppeling die er al 20 jaar op zit?

Ben benieuwd naar jullie mening!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Anders bel je een loodgieter die jou je leiding even verplaatst.
Ik zou de oude aan sluiting uit elkander halen, schuren en een nieuwe T-stuk plaatsen en op nieuw alles solderen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
om 80cm te overbruggen met kunstof terwijl alles gesoldeerd wicu is zou ik niet adviseren ivm de vele koppelingen.
makkelijker zal zijn leiding uit t stuk solderen en hier een nieuwe leiding met muurplaat op solderen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu