Overgang schuin dak naar plat dak

Lvddungen

 • #1
Verzoek voor hulp:
Achter in de tuin bouw ik een tuinkamer (TK) tegen het bestaande stenen schuurtje.
Inmiddels heb ik een deel van de dakgoot weggehaald en een muurtje van de TK geplaatst. Het platte dak van de TK wordt iets hoger dan de dakgoot dus ik heb besloten een overgang te maken van het schuine dak naar het platte dak van de TK. In verband met de hoogte van de TK moet hiervoor ook nog de onderste rij dakpannen worden verwijderd.
Het platte dak van de TK wil ik gaan bedekken met EPDM. Het EPDM wil ik onder de rij dakpannen laten doorlopen om een waterdichte aansluiting te maken. Ik denk erover om daar nog een verdieping aan te brengen in het platte dag (een soort goot) om te voorkomen dat het water van het schuine dak allemaal het platte dak op loopt.
Het platte dak krijgt overigens ook nog twee grote lichtstraten die naar de linkerkant van de tuinkamer aflopen. (zou ik daar ook nog een verdieping maken?)
Omdat het dak van de tuinkamer plat is heb ik PIR afschotplaten gekocht.
Gaat dit zo werken?
Hebben jullie tips en adviezen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Waar komt de laagste kant van je dak. Afschot platen zijn 1.20x1.20 klopt dat. Diepte van je dak, dus pannen tot de voorkant je TK is en de breedte is.
  EPDM kan je een flink eind onder de pannen opzetten, door laten lopen.
  Goot lijkt mij wat overdreven zo groot is dat pannendak niet.
  Wat wordt het verschil in hoogte van de gootbodem bovenkant dakbedekking.
  Al idee over wat voor een dakopstand en de afwerking.
   

  Lvddungen

  • #3
  Dank voor je reactie. Ik voeg nog een extra tekening toe. De afschot platen zijn idd 120cm. Dus veel afschot heb ik niet. De lichtstraten hebben een behoorlijk oppervlak en die hebben afschot in dezelfde richting.
  Ik zit ook nog te denken aan een sedum dak, maar dat wordt wellicht te zwaar.
  Het pannendak is idd niet heel groot, maar met een verdieping (gootdiepte 3-5cm) daar kom ik wellicht iets beter uit qua hoogte. Een 2de rij pannen wil ik niet weghalen namelijk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu