Isolatie overgang dakkapel - schuin dak.

SjorsM

  • #1
Hoi, wie kan helpen met het volgende. Mijn dakkapel is opgeleverd en als volgt geisoleerd van onder naar boven: dampremmende folie, 8 cm rockwool, spouw 9 cm, vochtwerende plaat, dakbeschot, bitumen. Nu wil ik de boel beter isoleren omdat deze isolatie mij minimaal lijkt. De gecreerde spouw loopt door naar de nok van het schuine dak waar ze de isolatie hebben uitgehaald. De spouw is licht geventileerd door ruimte bij de boeidelen van de dakkapel. Een tekening toegevoegd als voorbeeld waarbij geel isolatie is en rood de dampremmende folie. Mijn idee is om isolatie tot aan dakbeschot ook te vullen met isolatie (bv gutex thermolex boven rockwool) en pro clima intello als klimaatfolie toe te passen aan de onderzijde. Graag advies of ik hier goed aan doe? En zo ja, verder vraag me af wat ik moet doen met de overgang naar de nok van mijn huis. Moet ik dit juist wel of niet vullen met isolatie? Alvast bedankt voor het meedenken. Ps isolatie op het dak aanbrengen vind ik een te grote ingreep ivm dakdoorvoer en verhoging opstand. Bedankt alvast!

Project Capture (1).jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Hebben ze echt de isolatie van het bestaande dak in zijn geheel (tot aan de nok) verwijderd? Dan is dat een opleverfout, en mag je de plaatser van de dakkapel terug laten komen.
 

SjorsM

  • #3
Bedankt voor de reactie! Ja dat is weggehaald. De dakkapel is wel over de hele lengte en breedte van de wanden van de zolder geplaats. De isolatie in de nok die ze weg hebben gehaald zat in het overstek, aan de buitenzijde van de achterwand zal ik maar zeggen. Aanvulling : het is een lessenaar dak( nu dus eigenlijk plat dak) omdat pannen alleen nog aan de overstekzijden zitten.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu