Overgang pvc naar gres

ike&sjan

 • #1
Tijdens het verbouwen van het toilet beneden ben ik op een gresbuis gestuit. Deze komt het huis in en gaat onder het toilet over in pvc. De overgang is dicht gesmeerd met snelcementpoeder (cebar o.i .d). Die verbinding lekt nu dus dit is niet te vertrouwen en wil ik niet nog een keer zo maken. Weghalen van de buis is vrij pittig.

Ik zit te denken om onderstaande flexseal koppeling te gebruiken maar vraag mij af of dit ook mag als de flow van pvc naar gres is?

1660601572036.jpeg

Alvast dank.
 

stylish

 • #2
Is de pvc-buis afkomstig van het toilet smaller dan de gres-buis? ja toch? ff checken... je flow is toch altijd vanuit het toilet naar de in diameter grotere gres buis toe dan!? Is de overgang horizontaal of verticaal? Heb je nog bochten of T-stukken daar? Is alleen het toilet erop aangesloten of is het dat bijvoorbeeld een standleiding ook uitmondt op de gresbuis?
 

ADDave

 • #3
Nee dat is niet de juiste overgang.
Ik denk dat je deze nodig hebt. even goed opmeten eerst.
1660629341157.png
 

ike&sjan

 • #4
@stylish Hierbij een foto en situatie schets;

1660632476495.png


1660632852201.png


Er is geen kruipruimte en de vloer in de toilet zal later 9schuim)beton worden met daari vloerverwarming.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #5
Kun je dat stuk grespijp niet in zijn geheel vervangen, en dan met pvc aansluiten op de pvc buiten de gevel?
 
 • Like
Waarderingen: stylish

ike&sjan

 • #6
@ADDave heb jij hier ervaring mee? In mijn ogen ziet het er niet heel steady uit wanneer er zijwaartse krachten op komen etc. Daarom leek mij die rubberen koppelin beter... Het doel is om het weer een 20j vooruit te kunnen.
 

ike&sjan

 • #7
@Peter ook daar heb ik aan zitten denken. Maar de vloer in de gang ligt er nu nog wel, voor laten we zeggen 1 jaar. Ik heb zitten denken om op de gres pijp een flexibele slang te koppelen en buiten het huis de gresbuis er uit te trekken en zo het gat wat de gres achter laat te vullen met de flexibele buis om vervolgens de pvc via de flexibele buis er in te trekken.
Dit zal wel niet kunnen door het gewicht dacht ik...
Ik ken wel iemand die kan boogzinkeren maar weet niet of dat ook kan met pvc. En las iets van verzakking en betonnen vloeren die op het zand rusten.
Relinen zou misschien ook een duurzame optie kunnen zijn.
 

ADDave

 • #8
Nee laat maar zitten. Er zit een mof-eind op de gresbuis. Daar kan je niks mee met de overgang die ik voorstelde.

Wat Peter al voorstelde is het beter om de gresbuis eruit te halen aangezien het verderop toch weer overgaat op pvc. Kost even wat moeite maar je moet ook geen 20 jaar verder willen met gres. Wie weet breekt het straks op een andere plek en dan kan je weer aan de gang.
 
 • Like
Waarderingen: stylish

ike&sjan

 • #9
@ADDave mof einde kan er in principe wel worden afgeslepen..

Of doorslijpen en dan verbinden met rubberen flexseal koppeling?
 

stylish

 • #10
gres eruit zoals @Peter voorstelt, ben je beter mee zeker >20jr zoals je zelf zegt. lijkt mij haalbaar en dank nog voor de foto en tekening. ok, het is ff wat extra effort maar je bent echt beter af. suc6
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #11
Ik vind ook het is misschien even wat meer werk maar maar haal dat stuk gres er uit en maak er pvc van en gebruik hulpstukken met manchet verbindingen die kunnen uit zetten en krimpen.
En maak direct buiten de gevel een ontstopping stuk altijd gemakkelijk bij verstoppingen.
 
 • Like
Waarderingen: stylish

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu