Over latex heen saucen, maar 1x keer al last van zuiging

Ronni21

  • #1
Hallo allemaal,

Ik zit echt met een probleem, mijn huis is 3jaar geleden gestuct.
Zelf ben ik schilder en ben het dus gaan saucen.

Nu wil ik het weer opnieuw texen, en had er al de 1e keer last van, maar nu met de 2e laag is het zodra ik mijn rol op het plafond zet trekt de verf er al in.

En krijg op gehoopte verf strepen en aanzetten, nog nooit mee gemaakt, kan ik nu bv de wanden schuren en diepgrondeer van Hoeka erover smeren en dan laag texen, of moet ik eerst weer een stuc laag erover doen, dan diep grondeer en dan texen.

HELP HELP HELP Haha
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
De aanzetten en banenbontheid die u nu heeft krijgt u niet weg door er steeds weer nieuwe lagen op te rollen in de ijdele hoop dat het misschien wel een x lukt.

Als schilder weet u: zuigende ondergronden voorbehandelen met muurverf waaraan bijvoorbeeld Floetrol is toegevoegd om de open tijd te verlengen, een voldoende brede vachtroller gebruiken ( 25 cm ) en snel nat-in-nat-werken.

Na deze gratis les Medewerker schilder 2 , want u weet vakgenoot, bovenstaande zijn elementaire basisbegrippen die u bij steenachtige ondergronden van uw leraar hebt kunnen vernemen is het schuren geblazen om de aanzetten weg te krijgen. Daarna zorgvuldig ontstoffen, en voorstrijken zoals bovenstaand.

Om zo min mogelijk risico op aanzetten en banenbontheid te lopen kunt u als einddeklaag extreem matte muurverf gebruiken. Voeg ook daaraan 1/2 liter Floetrol per 10 liter tex toe.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu