Over beschadigde verflaag schilderen

Gemini90

  • #1
Hi iedereen.
Ik ben net verhuisd en de vorige bewoner heeft de muren niet helemaal netjes achtergelaten. Ik gok dat ze een kunstwerk had hangen dat de verf beschadigd heeft. Zie foto.

Ik was sowieso van plan om de muren een opfrisverfbeurt te geven. Kan ik eenvoudigweg en relatief onzichtbaar over deze plekjes heenverven met een latexverf of moet ik eerst andere maatregelen treffen? Het gaat om een binnenmuur.


Dank!
 

Tiho

  • #2
Deze verf heeft niet gehecht bij aanbrengen. Om de beschadiging heen zit ook de verf los. Als je gaat schilderen maak je de oude verf wat zachter en komt deze los.

Onderzoek eerst de rest van de verf. Dat kan al door met je nagel te krabben.
 

Gemini90

  • #3
Hi Tiho dank voor je snelle reactie. Ik heb even gekrabt en de verflaag lijkt hier niet door te worden aangedaan. Ook kan ik de verf rondom het beschadigde deel er niet afkrabben - dus ik vermoed dat de hechting sterker is dan het lijkt?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
In dat geval zou ik de ondergrond even iets opruwen (met een puntig voorwerp) en het gaatje dan opvullen met een 'sierpleister vuller' of 'spack reparatie' (even daarmee googelen, vind je ook een filmpje).

Je zult het nooit helemaal gelijk krijgen aan de omgeving.

Indien de oorspronkelijke laag goed vastzit, kun je er na de reparatie (en drogen) een latex laag overheen doen.

Probeer het eventueel eerst even in een minder zichtbare hoek, of de oorspronkelijke laag inderdaad vast genoeg zit en niet los komt wanneer het gelatext wordt. Want anders zou de hele laag eraf gestoken moeten worden voor je begint te schilderen... :(
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu