Oude wastafelkraan demonteren vanwege lekkage boven blad

Mkkl

 • #1
Ik wil de wastafel kraan in de badkamer demonteren omdat deze constant lekt boven het blad alleen krijg ik de kraan niet los. Onder het blad zit de kraan vast met metalen buizen i.p.v. slangen en de uitloop of knoppen krijg ik ook niet los. Wel zit er op de achterkant een soort inkeping die ik wellicht kan gebruiken om te demonteren maar ik heb dit nog niet eerder gezien. Ik hoop dat jullie mij kunnne helpen. Ik heb hier een vergelijkbaar topic gezien: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/ouderwetse-wastafelkraan-demonteren.116486/. Alleen kan ik de uitloop niet zo demonteren voorzover ik kan zien omdat de uitloop zijwaarts meedraait.

Kraan demonteren .jpg Kraan demonteren 2 .jpg Kraan demonteren 3 .jpg Kraan demonteren 4 .jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #2
je kunt de kraan ook repareren dit is een grohe kraan en waar lekt ie precies
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
 • #3
Als je de kraan wilt vervangen, moet je de koperen moer onder de wastafel losdraaien.
Je zult dan ook de koperen koppelingen da aan de aansluitstangen zitten er af halen, anders krijg je die niet door het kraan gat.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #4
Grohe Onderdelen Florida Wastafelmengkraan 21600000
onderdelen zijn nog te koop
1614617920994.png
 

Mkkl

 • #5
De kraan lekt waar hij uit het wastafelblad komt aan de bovenkant. Dus rondom de kraan ontstaat een kleine plas op het wastafelblad ook wanneer de kraan dicht is. Ik ben inderdaad van plan hem te repareren, wellicht moet ik een rubbertje vervangen of moet ik hem wat aandraaien. En ik ben dus op zoek hoe ik dat precies kan doen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #6
Ik vermoed dat het uit de uitloop lekt als je de kranen gesloten hebt kan je controleren met keukenpapier tegen aan houden als ie lekt moet er een nieuwe O-ring (2.2) of wat kranen vet ook op kan droog zijn.
Bij open draaien kranen kan de boven zijde van het asje lekken waar door het onder de knop naar beneden zakt.
Dan moet er een nieuwe keramische bovendeel in (1)
Je kunt de greep(7-10) gewoon los trekken dan zit kapje (6) met een schroef vast deze verwijderen nu kan je het water afsluiten en de bovendeel vervangen.
Naamloos.jpg

1614680151175.png
 

Mkkl

 • #7
Het lijkt erop dat het inderdaad uit de rechtergreep weg lekt. Ik heb de linker er met veel pijn en moeite af kunnen trekken maar de rechter zit helemaal vast, lijkt erop dat het wat is gaan corroderen. Zal proberen of ik er wat WD40 in kan krijgen en dan de rechter knop kan verwijderen.Dank voor de hulp!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #9

Mkkl

 • #10
Henk253 schreef:
deze komt in de kraan van grohe type 45346000
GROH45346000
Ja die had ik inderdaad gevonden! Die is alleen 2x zo duur, zou die van de Gamma niet passen denk je?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #11
er zit kwaliteit verschil in en misschien ook lengte maar dat moet je maar even vragen bij de bouwmarkt als dit gelijk is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu