Oude vloerverwarming verwijderen of niet

SWolfff

  • #1
Goedendag,

Wij hebben een woning uit 1995 gekocht en kunnen hier begin volgend jaar in. Echter ligt er momenteel een plavuizenvloer in en hieronder bijverwarming. Overige verwarming bestaat uit een convectorput en radiatoren. Wij willen de plavuizenvloer graag verwijderen en nieuwe vloerverwarming in het geheel laten laten frezen. Echter kan ik nergens vinden hoe je de oude vloerverwarmingsbuizen het beste kan verwijderen? Of kan je dit ook laten zitten en er doorheen laten vrezen? Dit lijkt me niet de beste oplossing omdat je dan warmteverlies krijgt.. Welke tips kunnen jullie geven om de vloer klaar te maken voor een nieuwe vloerverwarming?

Dank alvast!

Groet,

Silvano
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Weet je de hart-op-hart afstand van de buizen en hoe is de vloer aan de onderzijde en de woning zelf geisoleerd? Mogelijk is beter isoleren genoeg om de huidige vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken. Dat scheelt niet alleen werk aan de vloer, maar levert ook elk jaar een besparing op de energierekening op.
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #3
Bijverwarming (h.o.h afstand meer dan 15 cm) consumeert meer energie dan een vloerverwarming aangelgd als hoofdverwarming(h.o.h afstand buizen ca 10cm)
Hoef je niet te verwijderen om nieuwe vvw in te laten frezen. Bij frezen zal mogelijk wat water vrij komen, maar dat moet geen probleem zijn.
 

SWolfff

  • #4
@Krunnie dank voor u reactie! De afstand weet ik helaas niet en de huidige bewoners ook niet. De vloer is van onder al geïsoleerd in de kruipruimte.

@Degooijer ook dank voor uw reactie! We kunnen de tegels dus gewoon verwijderen een dun laagje egaliseren voor het frezen en dan moet het goedkomen begrijp ik? Dat scheelt een hoop hak werk!
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Dat klopt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu