Oude vloer beitsen

Amsterdamkim

  • #1
Ik heb een originele houten vloer waar veel lagen op hebben gelegen in de loop der tijd. Oa tapijt dat vastgelijmd heeft gezeten waardoor er donkere plekken zitten op het hout die onwijs moeilijk zijn weg te schuren. Nu is mijn vraag kan donkere beits de vloer qua kleur gelijk(er) krijgen? Of worden de donkere plekken dan ook weer donkerder zodat je altijd verschil blijft zien? Dank voor de reacties alvast!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat blijf je altijd zien.
Is de vloer wel met een parketschuurmachine geschuurd?
 

Amsterdamkim

  • #3
Met een bandschuurmachine P40 ben ik bezig. Zo'n groot ding durf ik niet aan. Het hoeft voor mij niet 100% perfect te zijn, als het verschil maar enigszins wordt opgeheven.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Als de planken niet doorlopen onder een wand oid, zou je ze eventueel kunnen omdraaien als de onderkant schoon is. Spijkers eruit halen met een spijkertrekker.
 

De Bob

  • #5
Met een goeie onverdunde dekkende merk beits zal het lukken, maar ik denk in meerdere lagen, dat moet u in het werk bepalen, en hoe zwaar u eisen zijn.

Gebruik geen bouwmarkt huismerk.
 

Amsterdamkim

  • #6
Rola, daar was ik nooit opgekomen! Ga toch maar eens beginnen met beitsen want ik wil het nu wel een keer afhebben 😖 Overigens is de foto van voor het schuren, maar de donkere stroken zijn nog steeds niet helemaal blank.
Nog een vraag want daar lees ik ook verschillende tips over. Wat is de volgorde? Beits - lak? Lak - beits - lak, of lak - beits??
Dank jullie wel!
 

De Bob

  • #7
Beitsen en daarna lakken.

Als u eerst lak aanbrengt, trekt de beits niet meer/minder in het hout.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu