Oude telefoonkabel met loden mantel vervangen!

Kuiperenco

  • #1
Wie heeft enig idee? In ons pas aangekochte woning zit nog een oude telefoonkabel met een loden mantel. De elektricien kwam vandaag met de conclusie dat we hierop geen meerdere nummers kunnen aansluiten wat wel de bedoeling is vanwege faxverkeer. De bstaande kabel heeft twee draadjes en moeten er vier zijn??? Nu moet de kabel waarschijnlijk opnieuw getrokken worden, maar na een aantal keren bellen met KPN werd ik door verwezen naar aansluiting.nl waar je een aanvraag kan doen. Nou wil ik niet direct een nieuwe kabel laten trekken, maar eerst info over de kosten etc. Dit konden ze bij de klantenservice ook niet vertellen! Iemand hier ervaring mee??

En ergens vind ik het ook vreemd je betaald tenslotte voor het gebruik van het netwerk, maar KPN draagt geen zorg voor het vervangen van deze oude meuk. Zal wel een fors prijskaartje aanhangen :(

Groetjes, Peet
 

Lichtpunt

  • #2
Lijkt mij dat er eerst een kostenopgave gedaan wordt waar voot een accoord afgegeven dient te worden. Ook via aansluitingen.nl
 

Gerrit

  • #3
Gebruikelijk is (was) dat je gewoon een extra nummer aanvraagt.
Hier staat (stond) een vast bedrag voor.

Bij mij is er 500 meter nieuwe kabel gelegd voor mijn faxlijn, gewoon voor het standaard bedrag.

Dat is overigens al wel even geleden.
 

Kaajee

  • #4
Of je neemt ISDN, dat heeft standaard 2 lijnen/communicatie kanalen (en zelfs 4 nummers) en gaat over 2 draadjes. Of je gaat meteen over op telefonie via ADSL of de kabel. Heb je ook genoeg aan 2 draadjes........
 

Kuiperenco

  • #5
Oke...zal eens even in discussie morgen met onze elektricien...die geeft juist zelf aan dat twee draden niet mogelijk is en we er drie of vier moeten hebben :? Nou is het zo dat er internet en een apart telefoonnummer en apart faxnummer gerealiseerd dient te worden. Neem aan dat voor alle drie een apart draadje nodig is?? ISDN wilden we aanvragen, maar bij KPN adviseerden ze InternetPlusBellen, omdat dit voordeliger was en we twee nummers konden gaan gebruiken in dit abonnement.

Ook als iemand enig idee heeft wat globaal de kosten zouden zijn voor het trekken van een nieuwe kabel dan hoor ik het graag!

Groetjes, Peet
 

Ronald42

  • #6
Kosten ramingen worden hier niet gegeven kan ook niet omdat wij geen idee hebben hoe de situatie bij u en uw wijkcentrale is.

Uw situatie is echter eenvoudig op te lossen met 2 draadjes, of u moet nog een hele oude elektriciën hebben. :wink: ISDN is passé moet u vergeten kan nog wel maar is op sterven na dood.
Faxen over ADSL (VOIP) loopt ook nog niet zo soepel er zij echter diensten waarbij u een fax via e-mail kunt ontvangen dit zou nog voordeliger kunnen zijn als onderstaande oplossing.

Analoognummer aanvragen op huidige bedrading en deze uisluitend gebruiken voor de fax. ADSL en Internet plus bellen op dezelfde berading aanvragen (Wel in 1x doen) en bellen via VOIP is veruit de beste en voordeligste methode. Indien gewenst kunnen er ook nog meerdere lijnen op worden aangesloten.
 

Kaajee

  • #7
ISDN is helemaal niet passé! Mn. voor bedrijven zie je het nog heel veel toegepast worden, ook voor particulieren is het nog steeds gewoon aan te schaffen.

Het wordt eigenlijk al gezegd; voor faxen is VoIP eigenlijk nog niet geschikt, en als je dus een 100% stabiele lijn nodig hebt. Voor fax maar ook voor voice is een 'gewone' telefoon lijn nog steeds het beste, stabielste, betrouwbaarste.

Als je vervolgens een oude invoerkabel hebt met maar 2 draadjes moet je dus voor ISDN gaan. Dat kost je dan gewoon de aansluitkosten voor een ISDN lijn (zie KPN site) en vervolgens de maandelijkse abonnementskosten, die zijn natuurlijk wel hoger dan bij (1) analoge lijn.

ADSL kan op allebei; analoog of ISDN, wel duidelijk vermelden bij aanvraag want je krijgt een ander ADSL modem.
 

Kuiperenco

  • #8
Bedankt voor alle reacties!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu