Oude tegels verwijderen uit de badkamer

B1B2

  • #1
Ik ben gestart met het verwijderen van de (oude) tegels uit de badkamer: het betere handwerk met hamer en beitel. De tegels zijn op de muur gezet met specie; nu zijn de meningen verdeeld want de ene helper zegt dat de specie van de muur moet (dus tot aan de stenen muur), de andere helper zegt dat de nieuw te plaatsen tegels wel op de oude specie gezet kunnen worden. Ik twijfel aan dat laatste maar het verwijderen van de oude specie is een enorme klus dus toch maar even navraag doen hier :-)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Hoe worden de nieuwe tegels geplaatst?
Gelijmd, of opnieuw in de specie.
 

B1B2

  • #3
Dat weet ik nog niet zeker omdat we de badkamer laten plaatsen door een bedrijf, dus dat zal ik navragen.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Even terzijde: ik weet niet hoe groot e.e.a. is, maar ik raad je toch van harte een breekhamer met een tegelbeitel aan. Al neem je maar een goedkoop bouwmarkt prulletje, de badkamer red je er wel mee.

Dat gaat veel sneller.

De overweging om de oude specie te laten zitten hangt er verder ook van af hoe goed de oude specie vast zit. Bij mij was dat erg slecht (op kalkzandsteen), dus ik heb alles er af gehaald. Toen een nieuwe raaplaag van kalkcementmortel opgebracht om de muur uit te vlakken. En daar tegels op lijmen. Als de oude specie erg vast zit zou je ook kunnen volstaan met alleen die laag opnieuw uit te vlakken/te repareren en dan de nieuwe tegels te lijmen (mits je gaat lijmen)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu