Oude stuclaag verwijderen

Tennekes

  • #1
Mijn muur is een aantal maanden geleden geinjecteerd tegen optrekkend vocht. De oude stuclaag moet nu verwijderd worden tot op het baksteen. Ik kom hierbij twee lagen tegen. Een bovenste laag die er vrij gemakkelijk afgaat met een beitel en een onderste laag (veel dikker dan de bovenste laag) waar ik meer werk aan heb. Ik vroeg me af hoe ik deze klus het meest efficiënt kan doen.
Verder moet het nu dus opnieuw gestuct worden. In contact met stucadoors worden vragen gesteld die ik niet zo goed kan beantwoorden. Hoe leg is het duidelijk uit wat ik wil? Denk dat het om twee lagen gaat, maar weet niet hoe ik die twee lagen moet noemen. Hoop dat iemand me hierbij even kan helpen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
De eerste laag die tegen de baksteen aan zit heet raaplaag.
De buitenste laag heet pleisterlaag of stucwerk.
Trefwoordenlijst die wel handig is.

De eerste laag zou je kunnen verwijderen met een pneumatische beitel in combinatie met een compressor.
 

Bouwstakker

  • #3
Als de onderste laag echt goed vast zit
en je gaat er met beitel op hakken komen er veel trillingen in de muur.
wij gebruiken dan altijd een betonschaafmachine. deze kun je misschien bij een verhuurbedrijf huren. bij google afbeelding betonschaaf. weet je wat voor apparaat ik bedoel.

wat wil de stucadoor dan precies weten? meer concreet aub
sc6
 

Pirke

  • #4
Als je stucadoor vanalles wil weten dan komt hij toch gewoon langs om te kijken als je wil? Hij zal het toch moeten zien als hij een scherpe prijs wil kunnen maken...
Vertel de stucer dat het gaat om nieuw stucwerk (spachtel/texklaar) op een kale muur en het oppervlak. Radius naar het plafond etc. Dan weten ze doorgaan toch genoeg?

de gekozen manier om te verwijderen zal afhangen van het oppervlak. KLein of groot.
Mag je van het impregneerbedrijf wel een breekhamer op de muren zetten i.v.m. garantie? Anders zou ik gewoon een breekhamer gebruiken.

Maar waarom moet het er vanaf eigenlijk? Als het vast zit is het in elk geval niet vochtig en kan er ook overheen gestucd worden met een nieuwe laag.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu