Oude stuclaag van cement en gips bijwerken?

Christiaan25

  • #1
In mijn werkkamer wilde ik eindelijk eens nieuw behang, dus even het oude behang verwijderd .... Dat 'even' kon ik wel vergeten, er bleken vele lagen over elkaar te zitten, waarbij ook nog twee lagen geverfd waren geweest. Geen doorkomen aan, het leek wel een grote hard-kartonnen koek. Uiteindelijk is alles eraf, maar op veel plaatsen is de witte (gips?) laag eraf en is het cement zichtbaar (huis bouwjaar 1957).

1. Het verschil in diepte tussen de grijze cement plekken en het oorspronkelijke gips is echt heel weinig, meestal slechts de dikte van een behoorlijke verflaag en maximaal 1 mm. Waarmee repareer ik deze plekken? De grijze plekken blijven wel wat korrelen als je erlangs veegt. Ben een absolute leek op het gebied van muren ...

2. Verder zit ik nog met enkele diepere gaten, waarbij het cement tot op de stenen weg is, waarmee vul ik dat op?

Zie ook de foto's hieronder (foto 3 is de bevestiging van de trapleuning op de andere kant van de muur, waardoor kennelijk de stuclaag aan deze kant is losgekomen)


 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het beste is om de muuren eerst voor te strijken, met een diepgrondeer middel.
Daarna de diepe gaten dichtzetten met goudband.
Daarna alle muren een keer opnieuw helemaal afpleisteren, met fix en finisch.
 

Christiaan25

  • #3
Het helemaal opnieuw pleisteren met fix & finish lijkt me voor iemand zoals ik die dat nog nooit gedaan heeft wel vrij moeilijk ... Dan kan ik het misschien beter laten doen ...

Maar kan ik ook, als ik zelf de muren wil opknappen, bijvoorbeeld alleen daar waar de oude (witte) pleisterlaag weg is gebruiksklare FinishPasta toepassen? Of kan dat niet op deze ondergrond (ik denk dat het cement is, jaren '50).
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik wil u aanraden er een stucadoor of aannemer naar te laten kijken, het lijkt me dat er bij het blauwpleisteren iets niet helemaal goed gegaan is.
Het zou kunnen zijn dat de witte laag helemaal verwijderd moet worden omdat er te weinig hechting is, als de hechting niet goed is heeft het geen zin er iets overheen te pleisteren.
 

Robert de

  • #5
Nee hoor er is niets aan de hand met deze muur.
Na verloop van tijd laat de blauw pleisterlaag gewoon plaatselijk los
dit zie je vaker bij oude muren.
Voorstrijken en overpleisteren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu