Oude schouw open breken

Dibbus558

  • #1


Beste klussers.

Vorige week hebben wij de sleutel gekregen van ons nieuwe oude huis. Hierin zitten 4, jawel 4, mooie marmeren schouwen. In 2 van deze zitten mooie gashaardjes. De andere 2 zijn dicht gemetseld, voor volgens mij oude gaskachels. Mijn vraag aan jullie is of ik deze gewoon open kan breken, of dat ik dan het risico loop dat de hele schoorsteen instort. Ik hoop dat deze muurtjes in de schouwen niets te maken hebben met de constructie van de schoorstenen. Ik heb foto's bijgevoegd om de situatie te verduidelijken. Ik hoop van jullie te horen! Bedankt alvast.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Foto's recht gezet, volgende keer graag zelf de moeite nemen.

Op afstand is er weinig tot niets over te zeggen, een constructeur kan u dat wel vertellen.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
In de meeste gevallen moet je de zijkanten laten staan ook loopt het andere kanaal nog ergens langs,dit is meestal van boven af te zien of te meten?je kan ook de diepte meten vanaf voorkant metselwerk tot muur boven de schouw en dan onder terug meten.dit geldt dan voor de onderste foto[waarschijnlijk beneden]
 

Dibbus558

  • #4
Ow ja daar heb ik helemaal niet aan gedacht. Dat het rookkanaal van beneden hier doorheen loopt. Het is dus waarschijnlijk helemaal niet mogelijk om de dichte schouwen zo te krijgen als degene die open is... jammer zeg! Ik vind het zo gezellig!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu