Oude gasleiding gebruiken voor regenwater

Miax64

 • #1
Als iemand die al geruime tijd aan het meelezen is op dit forum, nu toch ook eindelijk een account aangemaakt. En ik val direct in huis met een vraag / topic.

Ons huis is een nieuwbouwwoning uit 2014. Het betreft een tussenwoning. Nu de woning voornamelijk uit beton bestaat, is het lastig om iets aan het bestaande leidingwerk te veranderen.

Nu is het zo dat we onze woning een paar jaar geleden gasvrij hebben gemaakt d.m.v. een warmtepomp. In de woning zit dus nog een inmiddels niet meer gebruikte gasleiding (Rehau Rautitan Flex 25x3.5).

Wij zijn ons aan het oriënteren om in de kruipruimte van onze woning een waterzak te plaatsen en hier de buitenkraan, toiletten en wasmachine op aan te sluiten. Dit om het regenwater wat meer te benutten (vanuit milieu-oogpunt).

Een manier (of eigenlijk de enige manier) waarop dit zou kunnen is door de oude gasleiding te gebruiken en daar dus de wc's en wasmachine op aan te sluiten. Ik wil benadrukken dat het dus niet om drink- of douchewater gaat.

Kan en mag dit überhaupt? Ik weet dat gasleidingen normaal niet voor water gebruikt mogen worden, maar in dit geval gaat het dus niet om drinkwater.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het belangrijkste is dat beide soorten leidingen niet op elkaar aangesloten mogen worden, dus alles apart.
  Ik weet niet hoe het bij kunststof leidingen gaat maar bij koperen en stalen leidingen ruik je het gas na jaren nog, ik weet niet of u dat bekend is, het is een smerige lucht wat eraf komt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu