Oude daktrim

Ambidexterity

  • #1
Ik ben bezig om een klein stukje aan te bouwen aan ons huis, of eigenlijk is het een stukje verlengen van de huidige aanbouw met plat dak.

Ik heb even een schets gemaakt, de vraag is, kan ik de oude daktrim laten zitten? Ik wil een hardhouten lat op het dakleer schroeven om de hoogte van de oude daktrim gelijk te maken, dan een stukje onder dakleer (spijker doek of hoe dat precies heet) en vervolgens dakleer met lijslag er overheen branden.

Lijslag is tegen UV, is dat anno nu nog steeds nodig,of zijn de dakleer rollen tegenwoordig UV proof?

 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Niet doen, één dak van maken, een stuk makkelijker met de afvoer van water.
 

Ambidexterity

  • #3
Ik kan die hobbel niet weghalen omdat deze doorloopt naar de garage van de buurman. Ander punt is dat het nieuwe dak iets hoger moet worden dan het bestaande dak ivm met het plafond eronder en het raam die er in komt. het bestaande dak heeft een eigen afvoer samen met die van de buurman, het nieuwe dak krijgt een eigen afvoer.

Ik kan natuurlijk de oude daktrim afzagen tot aan de grens met de buurman, maar dan moet ik ook het dakleer los snijden en breken. Ik dacht dat het dan misschien veiliger was om er overheen te gaan.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Je kunt er ook voor kiezen trim weg en een verhoging met als afdekken zink zodat je bij buren met stukje lood kunt afwerken.

 

Ambidexterity

  • #5
Dat kan ook inderdaad. In plaats van lood een loodvervanger kan neem ik aan ook toch?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Tuurlijk kan die hobbel wel weg. Het gedeelte bij de buurman gewoon laten zitten en aan de zijkant afwerken.

Als je de oude dakrand weghaalt, is het nieuwe dak veel beter aan te sluiten (isolatie, kierdichting, vocht).
 

Ambidexterity

  • #7
Uiteindelijk is of was het natuurlijk wel mogelijk. Maar ik heb de buitenmuur weggehaald waardoor die hobbel hol is geworden. ik heb in de nieuwe gedeelte nieuwe balken geplaatst en tussen de laatste oude balk en de nieuwe balk 3 korte balkjes geplaatst, daaroverheen underlayment. Onder de hobbel heb ik dan vervolgens balkjes geplaatst dat het weer stevig is, verder afgetimmerd met underlayment en vol gespoten met pur schuim. Tussen de balken tegen de onderzijde komt dadelijk 10cm dikke PIR platen.

Vandaag de oude daktrim er uit gesneden en afgezaagd op de scheiding. Spijkerdoek er tegenaan gewerkt en van de week als het weer een droge dag is ga ik dakleer er op branden. Uiteraard is het nu afgedekt met zeil.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu