Oude betonplaat onder bestrating

Omsels

  • #1
Bij het grondwerk voor een nieuwe overkapping ben ik op een oude betonplaat van 15cm dik gestuit. Ongeveer 2x2m. Deze zat onder de oude bestrating waar een tuinhuis op stond. Deze bestrating lag al zo'n 30 cm hoger dan het terras voor in de tuin. Op de beton lag 20-25 cm gele zand met daarop stoeptegels.

Nu wil ik de vloer van de overkapping eigenlijk laten zakken. Mijn vraag is alleen of ik last ga krijgen van de oude betonplaat onder de nieuwe vloer? De betonplaat ligt namelijk maar half onder de nieuwe vloer van de overkapping.

Kan ik de beton laten zitten, met 10 cm gele zand op, en daar bovenop de vloerafwerking (tegels)? Bij een groot gedeelte van de nieuwe vloer ligt dus geen betonplaat eronder maar ongeveer 30 cm gele zand.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou het niet doen. De oude betonplaat weghalen daar waar de nieuwe vloer komt. Zo heb je een gelijke ondergrond onder heel de nieuwe vloer. Dit omdat de betonplaat niet onder de vorstgrens ligt en dit later vervelende gevolgen kan hebben voor je nieuwe vloer (opvriezen).
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Komt er een vloer of bestrating in de overkapping dat is mij niet duidelijk
 

Omsels

  • #4
Dat weet ik nog niet precies. Zeer waarschijnlijk tegels in een zandbed. Dus niet in cement.

Wat betreft vorst; de betonplaat ligt straks in zijn geheel onder de overkapping.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Is het enkel een betonplaat? Of een afdekking van een oude (beer)put?
 

Omsels

  • #6
Enkel een betonplaat
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu