Oude Amerikaanse Whirlpool

Ellebel

  • #1
Hallo klussers,

Ik heb thuis een dubbeldeurs koelkast staan waar ik erg aan gehecht ben, hij maakt alleen een heleboel lawaai en slaat erg vaak aan.
Hij koelt en vriest perfect!

Op dit forum heb ik al het één en ander gelezen maar omdat dit al een behoorlijk oude is wil ik graag weten of de oorzaak dezelfde kan zijn als de 'nieuwere'.

Het model ed:
Model Nr: 3XARG86WP01
Code: 8534-486-0100
Type: E27SSA
Serial: SD0611851
Standaard HRF1 '88

Ik ben benieuwd!

Groetjes,
Ellen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het is mij niet duidelijk wat uw vraag is, wat bedoelt u met de "nieuwere" ?
Hebt u het over een tweede koelkast ?
 

Ellebel

  • #3
Misschien niet helemaal duidelijk dus....

Mijn oude koelkast heeft een probleem met heeeeel vaak aanslaan en heeeeel veel lawaai. Nu heb ik het forum al bekeken en bij veel reacties staat over het algemeen hetzelfde antwoord/eventuele oorzaak.

Nu is mijn koelkast wel iets ouder dan de gemiddelde hier op het forum en ik wil dan ook weten of mijn koelkast dezelfde reacties gaat krijgen als de 'iets nieuwere' koelkasten hier op het forum die ook kampen met geluidsoverlast/vaak aanslaan.

Echter mijn koelkast vriest en koelt erg goed.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Wellicht zijn de rubbers, waarmee de compressor meestal bevestigd is, uitgedroogd en hard geworden waardoor je last van contactgeluid krijgt.
Kijk eens of die te vervangen zijn. Als hij verder goed koelt, denk ik dat het aanslaan verder normaal is alleen dat het meer opvalt door het geluid.
 

Bartelemeus

  • #5
Hallo, de meeste amk koelkasten hebben een ventilator in de vriezer die altijd draaid. de compressor en ook de ventilator bij de compressor draaien ongeveer 2/3 van de tijd. Daardoor denk je dat hij vaak aanslaat. en daardoor ook veel lawaai maakt. De moderne amk koelk hebben meer stille ventilators en compressors.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu