Oud schuur dak vervangen, moestuin er op

Lidrosio

  • #1
Hoi!

Wij willen het lekkende dak van onze schuur vervangen en er meteen een plat dak met moestuin van maken, aangezien onze achtertuin erg klein is.

De schuur zelf is van betonpalen gemaakt met betonplaten er tussen, ongeveer 70 jaar oud, en een oppervlakte van 2 x 3 meter. Het huidige dak van de schuur is licht hellend (~12 graden helling) met golfvezelplaten, geen asbest. Het plan is om een nieuwe dakconstructie te maken met plat dak en er een moestuin op te beginnen. Het moet dus stevig genoeg zijn voor een aantal plantenbakken met vochtig aarde + het gewicht van 1 of 2 personen.

Het idee nu is om er een stevige houten constructie van te maken en die te laten nakijken door een architect in de familie. Daarop 16mm OSB platen met EPDM erop gelijmt. Daarop komen dan vlondertegels (hout of kunststof) op rubber matjes om er dagelijks op te kunnen lopen.

Is dit een goede aanpak? Ik hoor graag jullie mening.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #2
Hier geen expert, maar de vragen die dit bij mij oproept zijn waar staat die schuur op, en heb je een berekening gemaakt van wat dit geheel gaat wegen? En durf je dat aan op een deel van 70 jaar oud?
Hoe ga je de waterafvoer regelen? En kan de architect ook als constructeur fungeren, want dit zijn volgens mij echt 2 verschillende beroepen.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
ga er maar van uit dat uw oude schuurtje dit gewicht zeker niet kan dragen, deze zal bestaan uit losse betonpalen zonder verdere fundering.
wat u aangeeft wat er allemaal op komt kwa gewicht heb je een sterke constructie nodig die zo een paar ton moet kunnen dragen, uw bestaande schuurtje word dan heel snel lager.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu