Oud rachelwerk gebruik of aanvullen

Myrok24

  • #1
Hi, ik wil op zolder een zachtboard plafond vervangen door gipsplaten. Nu zijn er helaas een aantal stukken zonder riet en (oud) gips. Dus de vraag is wat jullie advies is:
- Of huidige plafond behouden en nieuwe extra latten ertegen aan en kloten met opvullen hier en daar (in andere kamer zo gedaan, maar was er beter aan toe).
-OF gips en riet verwijderen en daar nieuwe laten op bestaande rachelwerk (om te nivelleren)
- OF gipsplaten gewoon tegen bestaande oude rachelwerk schroeven (hoewel misschien niet helemaal super vlak overal

Daarnaast zie ik ook geen mogelijkheid om de boel evt nog te isoleren, aangezien ik dan de oude rachels moet verwijderen... en dat zie ik niet zitten :P


dank alvast!

 

Marcn88

  • #2
Het mooiste is om alles te verwijderen en dan te isoleren en dan nieuw lattenwerk aanbrengen wat meteen op de goede hoh maat gemonteerd word en netjes waterpas uitgevlakt kan worden
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Oud rachelwerk is prima te hergebruiken. Maar dakisolatie is belangrijk genoeg om de rachels eerst (gedeeltelijk) weg te halen. Daarna kan je deze weer terug monteren. Scheelt een hoop materiaal en kosten.

Dakisolatie heeft de kortste terugverdientijd van alle plekken. Kies een isolatiewaarde van 6 (de normale waarde tegenwoordig), dan is je huis iets meer toekomstbestendig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu