Oud plat dak isolatie laten zitten?

Abz

  • #1
Ik ga mijn bestaande plat dak voorzien van nieuwe bitumen met daaronder 60/80 mm isolatie zodat een warm dak ontstaat. Nu is er tijdens de bouw van mijn woning (1981?) isolatie tussen de balken gebracht. Ik heb een keer een gipsplaat losgehaald en ik schat dat 60 mm glaswol met bruin karton is. Nu wil ik niet mijn hele gipsplafond loshalen om dit te verwijderen. Kan dit kwaad om dit gewoon te laten zitten? Er is onder mijn gips geen folie of iets dergelijks aanwezig. Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is er geen dampremmer moet er ventilatie met lucht van buiten aanwezig zijn. Dus boven de 60 mm glaswol en de onderzijde van de dakvloer stroomt die lucht. Neem aan dat de dakvloer een houtenplaat is. Dus eerst even controleren of dit klopt. Via de boeiborden werd dat meestal gerealiseerd. Zonder die ventilatie zou er behoorlijk condensvorming onder het dak te zien zijn. Is de onderzijde van de dakvloer nat of beschimmeld weet je dat er geen ventilatie is voorzien.
Breng je op je dak isolatie aan met ventilatie onder de dakvloer heeft dat niet zoveel zin.
 

Abz

  • #3
Dakplaat inderdaad multiplex en er lijkt wel een aardige trek aanwezig te zijn. Er is weinig condensvorming te zien enkel een klein plekje. Ik niet ontdekken waar de ventilatie vandaan moet komen. Bij het creëren van een warm dak moet ik dus bij voorkeur de ventilatie dichtzitten en de oude isolatie verwijderen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Moet je nog meer aan je dak doen.
Wat je wel ziet is dat er achterlangs via de boeiborden een vorm van ventilatie is gemaakt. Heel simpel het metselwerk sluit niet aan tegen de dakvloer. Wat ook nog een rol speelt is er een spouwmuur. Hoe is de spouw afgewerkt is deze nog open of is deze aan de bovenkant dicht gemaakt.
Als je stilstaande lucht boven de isolatie en onder de dakvloer krijgt kan je de isolatie laten zitten en telt mee in de Rwaarde van je dak.
Je kan de isolatie nu ook laten zitten maar dan telt het niet mee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu