Oriëntatie radiatorknop kwartslag draaien

m.devries90

  • #1
Beste medeklussers,
Wij hebben onlangs onze zolder verbouwd. Deels eigen werk, deels met hulp van externen. De klusjesman die wat werk heeft gedaan aan de leidingen heeft ook onze radiator weer opgehangen. Omdat onze radiator een oud lelijk bruin bakbeest is, willen wij hier radiatorbekleding omheen plaatsen (zoiets als Sentimo aanbiedt). Het lijkt ons het mooiste dat we dan ook die buizen aan de zijkant wegwerken en alleen de radiatorknop uit de behuizing laten steken.
Het probleem is dat de thermostaatknop momenteel naar voren is gericht (merk op dat ik nog een nieuwe knop hierop wil schroeven). Ik zou deze graag een kwartslag draaien, zodat de knop naar rechts wijst, maar wil zeker zijn dat ik geen lekkages veroorzaak. Ik ben vrij handig van mijzelf, maar vind dit toch iets spannender, omdat ik geen lekkages wil boven onze nieuwe laminaatvloer.
Kunnen jullie mij aangeven of ik deze knop gemakkelijk een slag kan draaien? Kan ik alles zomaar losdraaien nadat ik de druk eraf heb gehaald? Of moet ik dan ook opnieuw henneptouw vervangen op bepaalde punten?
Ik heb een foto bijgevoegd.
Hopelijk kunnen jullie mij helpen bij dit laatste loodje van 't kluswerk!

e3a40023-a9d3-4706-8ac6-8d8ad7cd91d1.jpg
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Drukloos maken, zwarte moer onder de kraan iets losdraaien , chromen moer boven de kraan iets losdraaien kraan in de juiste positie zetten alles weer vast draaien. Liefst wel met passende sleutels en tegen houden van de het werk bij het vast draaien.

Vr Gr
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Mooi stukje vakwerk trouwens! :-(

Let wel op dat je, indien thermostaatknop, deze niet in de ombouw maakt. Want dan wordt de kamer niet meer warm. Sowieso de ombouw heel erg open maken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu