Opvullen/afwerken muur (30cm) na maken doorgang

Jasper1212

  • #1
Hallo allemaal, ik hoop dat iemand mij kan helpen met het volgende.

Wij zijn van plan om binnenkort een doorgang te creëren tussen onze woonkamer en garage. Echter is het huis goed geïsoleerd wat maakt dat de muur bestaat uit een betonnen muur van 10 cm, spouw en ten slot aan de garage zijde een enkelsteens bakstenen muur. Al met al is de diepte van de muur dus al snel 30 cm.

Nu ben ik al een tijdje aan het rondneuzen op internet maar ik kan niet goed vinden hoe ik deze tussen ruimte het beste kan afwerken / opvullen zodat de spouw e.d. niet langer zichtbaar is en ik vervolgens een deurkozijn met deur kan plaatsen.

Foto's heb ik helaas nog niet omdat de doorgang nog gezaagd moet gaan worden.

Alvast bedankt voor het meedenken.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Een spouw van 10 cm is volgens de huidige inzichten niet goed geïsoleerd.
Ga je de garage ook verwarmen?
Eenvoudigste oplossing: spouwlat aanbrengen en daar het kozijn op vast zetten. Indien de spouw breder is als het kozijn dagstukken aanbrengen.
Vergeet geen constructieve latei aan te brengen, het binnenblad is vloerdragend!
 

Jasper1212

  • #3
Dank voor je reactie!
Misschien dat de muur iets dikker is dan. Het is in ieder geval een EPC 0 woning welke dus erg duurzaam zou moeten zijn. Ik ben van plan om een elektrisch verwarmingselement te plaatsen in de garage om te zorgen dat de garage in de winter redelijk op temperatuur blijft. Ik heb het plafond nu zelf geïsoleerd met glaswol en ik ga de muren isoleren met PIR platen en tevens worden er nieuwe openslaande garagedeuren geplaatst.

Nogmaals dank voor je input, hier kan ik zeker wat mee!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu