Optrekstang is uit muur komen zetten

Gzklusser

 • #1
Beste klussers

Ik ben nieuw op dit forum en ik hoop dat er iemand misschien wat wijs advies heeft.

Ik heb een optrekstang met muurbevestiging gekocht en heb deze 2 dagen geleden bevestigd aan mijn muur. Probleem is dat bij de 2e keer eraan hangen de schroeven iets uit de muur kwamen. Ik ben dan ook gelijk gestopt om zo min mogelijk te beschadigen in de muur.
De muur zelf is behoorlijk stevig, gezien het rode stof wat eruit kwam zetten bij het boren neem ik aan dat het een bakstenen muur is.
Ik heb wat foto's bijgevoegd om te laten zien hoe het er nu uit ziet en hoe groot de schroeven zijn waarmee het bevestigd is.

Is er iemand die mij kan vertellen wat er mis is gegaan en hoe ik het kan oplossen?

Alvast heel erg bedankt :)

PS, de pluggen die bijgeleverd waren, waren ongeveer 4 cm, veel kleiner dan schroeven. Kan dat ermee te maken hebben gehad?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Poster

  • #2
  De bijgeleverde pluggen zijn gekort, u komt met de houtfret ongeveer 3 cm door de plug heen in de muur.

  U creëėrd met u gewicht een behoorlijk scharnierpunt, de bovenste bouten vervangen door chemische ankers zal een stuk steviger worden, wel de aangegeven boordiepte aanhouden.
  U geeft aan dat het rode steen is, daar kunnen deze ankers prima en stevig in.
  suc6
   

  Tiho

  • #3
  De ux pluggen die er nu in zitten zijn idd veel te kort voor de fretten die je erin hebt gedraaid. Ik zou zoals gezegd meteen met chemisch anker aan de gang gaan aangezien de muur al scheuren vertoont nu.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Waar is je muur mee glad gemaakt. Die laag zou,vooral als de woning wat ouder is 1 tot 2 cm kunnen zijn. De plug had je dus zo diep in de muur moeten slaan dat deze gelijk komt met de vermoedelijke baksteen.

  Op de plug staat soms met welke boor je het gat moet boren?
   

  Gzklusser

  • #5
  Heel erg bedankt voor alle hulp.

  Ik weet niet met welk materiaal de muur glad is gemaakt maar volgens mij is het niet meer dan 1 cm.

  Doordat de pluggen een stuk kleiner waren dan de schroeven heb ik de gaten zo diep geboord als de pluggen waren en daarna de schroeven erin gedaan. Ik dacht dat het juist slecht zou zijn geweest om de pluggen er verder in te duwen omdat je dan een stuk van de schroef krijgt dat zweeft in de muur. Ik heb het nu zo gedaan dat de laatste 3 cm direct in de baksteen is gegaan; ik dacht dat dat beter was.

  Ik dacht eerst nog dat dit op te lossen was door gewoon langere pluggen kopen en het opnieuw te proberen maar ik denk dat het verstandiger is om gelijk voor het zware geschut te gaan dus ik ga morgen even kijken waar ik chemische ankers kan krijgen, misschien bij de Hubo om de hoek, en dan ga ik daarmee aan de slag.

  Ik hou jullie op de hoogte :)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Door de gaten te ondiep te boren drukt de schroef bij het aandraaien de plug weer uit de muur, het boorgat dient altijd iets dieper te zijn dan de schroef lang is.
  Het lijkt me vreemd dat een fabrikant de verkeerde pluggen er bij levert.
  Het hangt er ook van af welke soort steen er gebruikt is, er zijn ook stenen met kanaaltjes in de steen, bij deze stenen hebben de pluggen meer grip, hier helpen chemische ankers ook niet geweldig, hiervoor moeten chemische spuit-ankers gebruikt worden.
   

  Mk1driver

  • #7
  De pluggen die je hebt gebruikt zijn van een bedenkelijke kwaliteit, pak de juiste lengte plug en pak die rood grijze van het bekende merk dan blijft het prima hangen
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #8
  Reageren op berichten van bijna 7 jaar oud is niet zinvol.
   

  Mk1driver

  • #9
  Zie het nu pas ja, misschien dat iemand die op het onderwerp zoekt er nog wat aan heeft
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu