Opnieuw voegen badkamervloer

vanWifferen

  • #1
Hoi,
De voegen van onze badkamervloer zijn toe aan wat aandacht. Naast dat ze er niet meer zo fris uit zien, zijn sommige stukken een beetje poreus.

We willen de vloer voorzien van nieuw voegsel en hebben ons laten vertellen dat dat over de bestaande voegen heen kan. Dat is mooi, scheelt een hoop werk. Maar we willen wel dat het er goed op zit straks.
We weten alleen niet zo goed wat de beste voorbereiding is.
Bestaande voegen schoonmaken... waarmee? De voegen schuren? Is er een speciaal middeltje wat we erop moeten smeren? Kortom.... we hebben wat advies/tips nodig.

Groeten!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
vanWifferen schreef:
... hebben ons laten vertellen dat dat over de bestaande voegen heen kan...
Ik weet niet wie je dat verteld heeft, maar ik heb zo mijn twijfels of dat gaat werken.

Op een wand is het me wel eens gelukt om de voegen een beetje uit te krabben en er dan nieuwe voegspecie in te doen. Maar een vloer? Met alle zeepresten die in de loop der tijd in de voegen trekken. En dan alleen schoonmaken?

Ik kan me niet anders voorstellen dan dat je de bestaande voegen grondig (dus diep) moet uit'krabben' met bijv. een voegenkrabber zoals deze, in verschillende uitvoeringen te koop bij vrijwel elke bouwmarkt:

voegenreiniger.jpg


Let wel op dat je niet uitschiet over een tegel heen, want dat laat krassen achter.

Of met een mini boormachine met passend steentje erop. Schiet je wel nog sneller snel mee uit dan met zo'n handtool.
Het zou zelfs denkbaar zijn het met een oscillerende multitool met een blad voor steen te doen, maar dan moet je wel een hele vaste hand hebben om uitschieten te voorkomen.

Er bestaan middeltjes van bekende merken om de voegen te overschilderen of op te knappen. Daar heb ik lang geleden wel eens wat mee gedaan, maar dat bleef niet zitten. Indien je dat spul bedoelt en dat wilt toch gebruiken: volg de gebruiksaanwijzing ervan, zo te vinden op het Internet.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Over bestaande voegen heen voegen gaat niet werken. Waar wil je het nieuwe voegmiddel dan letterlijk in / tussen smeren?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu