Oplossing wateroverlast regen in schuur

Vraagsteller

  • #1
Beste klussers,

ons houten schuurtje staat op een fundering van beton, gewoon een dikke betonnen plaat, waarop ze het schuurtje geplaatst hebben. Nu komt er regenwater de schuur in , tussen de onderste liggende balk die op de betonvloer ligt en de vloer. Ze hebben gewoon met wat specie een voeg in de kier tussen balk en vloer in de schuur gemaakt, maar die laat nu overal los, door droogte, werking. Nu heb ik een paar ideeën; al die voegen wegsteken met een plamuurmes en de naad die veelal heel klein is, afkitten met sanitairkit. Of, een kunsstof hoekprofiel met montagekit langs de gehele balk rondom vastkitten, dus aan betonnen vloer en aan de balk (lijkt me de makkelijkste oplossing) Of de vloer ophogen met beton of een zandcementvloer van ong. 3 a 4 cm. Dit zie ik zelf niet zitten, maar weet iemand wat dat ongeveer kost per m2? Dat ophogen zou heel goed kunnen want er is ook een dorpel van 4 cm hoog onder de deur, dus het is een kwestie van opspuiten en egaliseren door een bedrijf.
Wat is jullie advies/devies? en ervaring? tips? het schuurtje is ong. 2.40 bij 3 meter. Dus ong. 7,2 m2 , klein.
 

Henk E

  • #2
Ik denk dat als je er een foto van plaatst (als het mogelijkis) het makkelijker voor ons is om je te adviseren.
 

Vraagsteller

  • #3
Tuurlijk, hier komen ze.




de eerste foto is van de deurdorpel de andere van een lengtebalk , waarop je goed kan zien, de voeg, die loslaat en weg is op deze plek.
 

Geus

  • #4
Komt dat regenwater via het straatwerk je schuur in? Zo ja, zou je dat niet aan kunnen passen?
 

Vraagsteller

  • #5
Nee, dat is onbegonnen werk. Ik zoek een effectieve goedkope duurzame oplossing. Denk dat het toch maar een afdichting met hoekprofielen, als ik die überhaupt kan vinden/kopen, wordt. Dan wordt alleen het hout iedere keer nat aan de onderzijde, maar het is geimpregneerd, dus zal wel een tijdje goed blijven. Ik heb die hoekprofielen nog nooit bij de bouwmarkt gezien, maar weet dat ze bestaan, bv voor traptreden, dat zijn korte.
 

StefanD

  • #6
Hoe zit het schuurtje aan de betonnen plaat vast? Wellicht kun je het optillen (met een autokrik) en dan tussen het hout en het beton een rubber strip neerleggen?
 

Henk E

  • #7
Goedkoop is duurkoop hè, die balk kan wel geïmpregneerd zijn maar die wil ook wel rotten, zeker als hij op de grond ligt dan droogt hij niet of nauwelijks
ik denk dat je na 4 of 5 jaar de gehele balk kan vervangen en dan heb je nog meer werk.

Wat StefanD zei,de gagrage in zijn geheel op krikken een laagje steen of zoiets er onder maken lijkt mij nog niet eens zo'n gek idee toe.
 

Geus

  • #8
Tja, en misschien toch de oorzaak aanpakken. Je straatwerk aanpassen door verlagen, een gootje creëren, eventueel putje plaatsen is toch geen "onbegonnen werk"?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu