Oplegging gording boven latei

Omlbg

  • #1
Op mijn zolder heb ik een klein raampje onder een tussengording zitten. Dat is aan vervanging toe en wil ik dan ook graag vergroten. Het is een halfsteense muur. Onder het raam liggen enkele lagen metselwerk en het geheel wordt nu gedragen door een stalen balk tussen de zolderverdieping en de verdieping eronder. Op het dak liggen zelfdragende sandwichplaten met een overspanning die klein genoeg is om de tussengording niet nodig te hebben (kwam ik te laat achter, anders had ik die weggehaald voor het leggen van de platen).

Ik had gedacht om de gording te ondersteunen en een latei t.b.v. het nieuwe raam te plaatsen. Moet ik nog ergens rekening mee houden qua aantal lagen metselwerk bovenop de latei of zou ik de gording direct op de latei kunnen laten rusten?

Overigens is het dak nog niet dicht: ik zou de gording nog kunnen weghalen (maar dan houd ik natuurlijk lelijke schroefgaten over in mijn sandwichplaten met afwerklaag uit de fabriek).
raam study.JPG
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Bij een samenwerkingslatei dienen er minimaal 4 lagen gesloten metselwerk op de latei te liggen, alternatief is een zelfdragende latei.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu