Ophogen vloer

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #1
Hallo,

Momenteel ben ik bezig met het opknappen van de bovenverdieping van onze garage. Het gaat om een ruimte van ongeveer 6 bij 6 meter.

De verdiepingsvloer bestaat uit houten balken met daarop een laag van 18 mm underlayment. De balkenlaag wordt in het midden van de overspanning gedragen door een stalen balk.

De bovenste flens van de stalen balk steekt helaas 12-14 mm boven de underlaymentplaten uit. De vloer is daardoor niet vlak. Omdat het de bedoeling is de vloer af te werken met een laminaatvloer, zal de vloer opgehoogd moeten worden met ca. 15 mm, zodat een vlakke vloer ontstaat.

De vraag is nu met welk materiaal ik dat het beste zou kunnen doen. Ik dacht in eerste instantie aan underlayment, maar dat is lastig te verkrijgen op 15 mm dikte. Heeft iemand wellicht suggesties?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
2 lagen ondervloer voor laminaat? Goedkoop, Weegt bijna niets en dempt nog enigszins.

Edit: Wellicht dempt dit teveel, waardoor je laminaat te zwaar belast wordt.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Twee lagen ondervloer heeft niet mijn voorkeur.Zoals je al aangeeft bestaat de kans dat het teveel veert waardoor de verbindingen van het laminaat stuk gaan.

De groene platen van een beetje fatsoenlijke kwaliteit kosten ook al snel € 7 p/m². Dan kom je bij twee lagen uit op € 14 p/m². Dat is niet heel duur, maar wel te duur voor het resultaat. Dan is het denk ik verstandiger om een wat duurzamer plaatmateriaal te gebruiken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik heb op internet groene platen gezien die 200 kg per m2 druk kunnen hebben,
o.a. met een dikte van 7 mm, misschien past dat nog net, kosten 2,99 per m2
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Met de echt goedkope groene ondervloerplaten heb ik slechte ervaringen. Deze platen trekken krom etc. en dat was geen succes onder tapijt. Bij laminaat is het wellicht wel minder kritisch.

Misschien moet ik een combinatie zoeken, bijvoorbeeld 9 mm underlayment en daarop een ondervloerplaat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Onder laminaat blijven ze wel plat liggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu