Ophangen radiator - alleen in platen vastschroeven

Zwan

  • #1
Goedemorgen,
Ik wil een radiator (80x60x9) ophangen aan de muur onder het raam. Als ik hem netjes precies onder het raam wil krijgen is het niet mogelijk het ophangsysteem aan de staanders van de wand te schroeven.
De wand bestaat uit de staanders, daarop een mdf-plaat (1.8cm) en daarop een gipsplaat (1.2cm). Achter de platen bevindt zich een holle ruimte.
Kan iemand mij vertellen of het veilig is om het systeem alleen in de platen vast te schroeven en, zo ja, welke pluggen en schroeven ik hier het beste voor kan gebruiken?
B.v.d. voor de reactie,
Arjan
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Geen pluggen, dat werkt niet in mdf.
Schroeven 4 x 40 en even voorboren op 3 mm.
 

Zwan

  • #3
Dank je, Frank!

Helemaal duidelijk. Ik ga ermee aan de slag.
 

Tiho

  • #4
Als je l beugels hebt, worden deze normaliter met m8 vastgezet. Dat gaat lastig met een 4 mm schroef.

Is de ruimte erachter bereikbaar, zou ik 9 mm boren en een moer plus bout gebruiken. Is het niet bereikbaar een hollewandplug gebruiken met houtfret 8 mm. Ringen niet vergeten.

Waarom zou een hollewandplug niet in mdf kunnen ?
 

Zwan

  • #5
Jij ook bedankt voor je reactie Tiho!

Altijd lastig voor een leek met twee linkerhanden als de kenners het niet helemaal eens zijn, maar aan de andere kant is het goed om meerdere opties te hebben. :)

Ik begrijp dat het systeem waarmee ik de radiator op ga hangen een L-console heet. Ik kan niet meer achter de wand komen en zou dan volgens jou een hollewandplug moeten gebruiken. Er rekening mee houdend dat de wand 1.8 + 1.2 = 3 cm dik is, welke plug zou jij mij dan aanraden?
 

Tiho

  • #6
Productadvies mogen we hier niet geven,maar als jij naar de bouwmarkt gaat zoek je een 10 mm hollewandplug. Op het doosje staat hoe het allemaal werkt. Er hangen ook setjes met plug schroef.

Een universeelplug kan ook prima. Google maar eens Universeelplug en dan ux.
 

Zwan

  • #7
Top dat je dit ook nog even laat weten. Ik ben een hoop wijzer geworden en ga er morgen mee aan de slag.

Bedankt Tiho!
 

Tiho

  • #8
Succes.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu