Ophangen Kapstok aan zachte muur

Tanja29

 • #1
Ik heb dit forum al afgezocht maar alle situaties zijn net niet zoals bij mij.

Ik moet een kapstok ophangen. De muren hier hebben een laag welke als je erin boort echt volledig in gruis uiteen valt. Ergens diep erachter weet ik dat er wel betonblokken achter zit, maar ik weet die diepte niet ( geen idee dus hoe dik de zachte laag is ervoor)

Nu heb ik niet zoveel zin in een kapstok die met dezelfde noodvaart weer naar beneden komt.

Wie kan helpen:
Welke boor ?? ( ik zal zo diep moeten tot op het beton maar iedere boor die voor het beton nodig is, is te sterk voor de zachte eerste laag)
Welke plug, welke schroef.

Heb eea gelezen over chemische ankers, spuitankers oid? ik kom er niet uit. ZOu deze klus ook liever uitbesteden aan een echte kenner, maar die mensen ken ik helaas niet.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Geus

  • #2
  Een betonwand met stuclaag zo te lezen. Moet lukken met een klopboor met betonboortje. Eerst zonder klopfunctie en met voldoende toeren door de stuclaag heen. Boor goed stil houden met lichte druk richting muur. Zo moet je een gat kunnen krijgen zonder het omliggende stucwerk te beschadigen. Na het bereiken van het beton verder met de klopfunctie ingeschakeld. Standaardpluggen van voldoende lengte moeten volstaan.
   

  Tanja29

  • #3
  Super bedankt. welke maat plug / schroef moet ik dan aan denken?
  (lengte / dikte)
   

  Geus

  • #4
  Ligt een beetje aan het formaat kapstok, het aantal bevestigingspunten en de dikte van de stuclaag, maar ik zou zeggen dat je met 8mm bij 5cm (bijna) altijd goed zit. In de bouwmarkt verkopen ze setjes pluggen met bijpassende schroeven. Als het stuk van de kapstok waar de schroeven doorheen gaan dik is, heb je misschien wat langere schroeven nodig.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu