Kapstok onzichtbaar & recht ophangen

Martin69

 • #1
Ik wil een zware kapstok aan een muur ophangen, het liefst "onzichtbaar", dwz ik wil liever de haakjes niet er boven uit zien steken.

Ik dacht aan twee opties:

1) twee kledinghaakjes erafhalen, er gaten in maken en met schroeven & pluggen rechtstreeks de muur in boren. Dan de kledinghaakjes terugzetten. Zal er waarschijnlijk wel strak uitzien, maar als het gewicht te zwaar blijkt te zijn is het ook echt stuk.

2) Ik heb wat ringen die normaal voor schilderijen en spiegels worden gebruikt. Die aan de achterkant bevestigen, zodat de ringen net niet te zien zijn. Dit lijkt me wat minder gedoe geven, maar een nadeel is dan wel dat de kapstok dan wel waarschijnlijk naar voren hangt. Hoe kan ik dat voorkomen? Wat voor haakjes kan ik het beste gebruiken om ze aan op te hangen? Ik kan alleen van die hele grote vinden, zodat ie een CM naar voren hangt. Of kan het ook gewoon aan een schroef?

Plaatjes van de kapstok en haakje beneden.

Bij voorbaat dank! 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Rekogen aan de achterkant van de kapstok inlaten.
   

  BertPleizier

  • #3
  Vereet de oogjes aan de kapstop. Veel te licht voor een dergelijke kapstof met winterjassen.

  Ik zie 6 haken, dus je kan de kapstok met 6 flinke schroeven vastschroeven aan de muur. Kapstok hangt dan ook meteen mooi vlak tegen de muur.

  Zorg er wel voor dat je de schroeven niet te diep wegboort in de kapstok, zodat er voldoende "houvast" is. Als de kapstok dik genoeg is kun je welicht de schroeven voorzien van een ringetje zodat het geheel de druk beter verdeelt. Je moet het schroefgat in de kaptok dan net zo breed boren als het ringetje.
   

  Poster

  • #4
  Rekogen, is de simpelste oplossing, stevig, en de kapstok blijft intact, ook waardevol.
   

  BertPleizier

  • #5
  De rekogen moet je plaatsen achter de kapstok, waardoor je altijd een opening houdt tussen de muur en de kapstok. Bovendien zal de kapstok scheef hangen als je de rekogen aan de bovenkant plaatst.
   

  Poster

  • #6
  Rekogen moet je IN de kapstok inlaten, en blijft dus vlak hangen, het is doodzonde om zo,n kapstok te perforeren met onnodig veel gaten, het is maar een oud nostalgies kapstokje, bij teveel belasting komen de haken eraf.
   

  BertPleizier

  • #7
  Dan is het denk ik om het even: of een paar schroeven door de kapstok draaien (waar je niks van ziet met de haken er op), of de rekogen inwerken / frezen in de kapstok waar je na montage ook niks meer van ziet.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu