Operatie kelder isoleren - hoe binnenzijde kruipkelder te isoleren

Dirk77

  • #1
Wij hebben een woning uit 1959 met een kruipkelder met een betonnen fundament met daarop draagmuren gemetseld met witte bakstenen. Deze zitten ook aan de buitenzijde van de woning. De houtenvloer hebben wij onlangs (tussen de balken) verder geïsoleerd met 10cm steenwol platen - klus afgerond maar ben nu nog op zoek naar de mogelijkheden om kou doorslag op het stuk van de buitenmuur te voorkomen.

Wat zou ik hier het beste voor kunnen gebruiken? Toch ook steenwol of een isolatiemateriaal met een dampwering (of juist niet)? De kelder heeft zowel aan de voorzijde als aan de achterkant ventilatieroosters die vrij zijn.

In de winter hebben wij heel af en toe te maken met damp (komt naar boven via de stampvloer) bij zeer hevige en langdurige regen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Is het plan om de kelder te isoleren? Of gaat het om het oplossen van een koudebrug? Wat foto's of tekening kan helpen om de klus te begrijpen.

Als er enkel een stampvloer in zit, noem ik dit trouwens geen kelder. Daar valt dus weinig mee te beginnen om die volledig droog (en warm) te krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu