Opening laminaatvloer na nieuwe deur plaatsen opvullen

Dekraan

  • #1
Hallo allemaal,

Er is bij ons een nieuwe deur geplaatst, waardoor er een gat in de muur is gemaakt. Aan beide kanten van de nieuwe deur ligt dezelfde laminaatvloer, waarvan we bovendien nog veel over hebben. Maar... hoe kunnen we deze opening nu het beste opvullen? Is daar een DHZ-oplossing voor? Kan een professional hier iets moois van maken?

Ieder advies over hoe we deze situatie het mooist kunnen oplossen, is heel welkom :)

 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een strookje pas maken (zagen, schaven) en er tussen lijmen.

Eventueel kunt u onder beide vloeren een paar dunne strookjes hout steken, waar de lijm van het in te lijmen stukje laminaat houvast op heeft.

Komt het heel mooi uit, dan kun je ook besluiten om de laatste rij van iedere ruimte opnieuw te leggen maar dan om het kozijn heen. Dan sluit het op elkaar aan. Maar dan moet je heel veel geluk hebben.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ik zou er een dunne drempel overheen zetten met aan beide kanten aan de onderkant iets weg gefreesd waardoor de drempel iets over het laminaat steekt.
Iets er tussen lijmen kan problemen veroorzaken door de werking van het laminaat of het strookje moet smaller zijn maar het is geen gezicht zo'n naad bij de deur.
 

Dekraan

  • #4
Hallo beiden,

Het strookje ertussen was mijn eerste idee, maar de werking van de vloer (die trouwens boven in het halletje en 3 kamers ligt, in één keer doorgelegd) en hoe het precies vast te krijgen hield me tegen. Ik weet niet of er een en ander bij te leggen valt.

De dunne drempel klinkt ook goed. Bestaat er zoiets? Is een plat overgangsprofiel bv ook een optie, met een stuk ertussen?
 

De Bob

  • #5
Een stukje laminaat in de ruimte/gleuf, plakken en niet te krap, daarop een dun drempeltje overlappend aan beide lange zijden, ook op de onderliggende vulling plakken.

Dit kan allemaal met montage kit, dan kan het zo nodig bewegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu