Open grindvloer egaliseren

Suus88

  • #1
We hebben een bovenwoning gekocht uit 1910 en zijn bezig met een keukenrenovatie. De vorige bewoners hebben een open grindvloer gelegd in de keuken.

Wij willen graag in de keuken pvc tegels of tegels gaan leggen. Nu las ik dat we de open grindvloer niet kunnen egaliseren met egaline omdat dit tussen de steentjes lekt en niet goed vult. Nu las ik ergens dat we egaline grindvloer vuller kunnen gebruiken.

We zijn benieuwd of iemand ons kan adviseren wat verstandig is om te doen.
Alvast bedankt!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
vreemde keuze om ook een open grindvloer in een keuken te leggen.
Laat er iets op vallen en het trekt meteen de vloer in.
Ik weet nog dat een vriend van mij dat ook had laten leggen en vol trots zijn nieuwe vloer liet zien.
Toen ik hem echter liet zien wat er gebeurde als je er een glas water op gooide heeft hij het vloerenbedrijf meteen weer gebeld en het deel bij de keuken laten voorzien van een extra laag (sealen noemde dat bedrijf het) zodat het water op de vloer bleef staan en er niet nog voordat je met een vaatdoekje kon pakken al in de vloer was getrokken.

Heeft de vloer er al langere tijd gelegen dan kon het wel eens een probleem worden om de vloer dicht te krijgen omdat er allerlei stof/vuil en vet in is getrokken waar iets moeilijk aan gaat hechten.
Ik zou dus eens gaan informeren bij een bedrijf die dit soort grindvloeren legt wat je het beste kunt doen.
Maar verwacht dat je de vloer eerst goed zal moeten reinigen en dat je hem dan pas kunt gaan egaliseren maar dat je hem dan nog niet in 1 keer mooi glad zal kunnen krijgen.
 

Suus88

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie. Wij begrijpen ook niet goed waarom er is gekozen voor een open grind vloer. Het is niet praktisch en ook nog eens niet mooi. Ik zal eens contact opnemen met een vloer bedrijf. Als we de vloer goed hebben gereinigd kunnen we de vloer sealen en dan kan er pvc of tegels overheen worden gelegd?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu