Open haard verwijderen

Fovi45

  • #1
In onze woning staat een inbouw open haard,deze wil ik verwijderen maar de ombouw laten staan en een houtkachel plaatsen. Waae moet ik op letten en is dit zo maar mogelijk???
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je kunt een inzet haard kopen.
Die kun je in het bestaande gat van de openhaard plaatsen.

Diverse merken verkopen die inzethaarden.
Of ga anders eens kijken bij een kachel speciaal zaak.
 

Fovi45

  • #3
Ik heb het geloof ik niet uitgelegd,dfe inzetopenhaard wil ik verwijderen,in het bestaande rookkanaal,keramische blokken,een pijp van ongeveer 2meter inschuiven.daarna het gat dichtmetselen en een houtkachel plaatsen dus een vrijstaande kachel.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Je kan ook de bestaande openhaard zo laten en bv dichtzetten met een plaat en dan de kachel bv met een bovenaansluiting aansluiten op je kanaal ongeveer 25 tot 30 cm onder het plafond, dan hoef je ook niks te slopen?
 

Fovi45

  • #5
Bedankt voor de reacties.
Ondertussen de open haard tot plafond gesloopt,ombouw leunde gedeeltelijk op de haard,dus voor de zekerheid kompleet gesloopt.Bij het plafond zitten vierkante keramische blokken.Twijfel nu een beetje,keramische blokken tot de vloer of met een pijp aanwerken?????
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Doe even een foto...
 

Fovi45

  • #7


Hierbij de gevraagde foto's.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #8
Ik zou gewoon met kachelpijp tot aan het plafond werken. het mooist is dat blok tot aan het plafond inkorten ,en dan evt een nisbus plaatsen evt in het eerste blok boven de vloer,dat blok in de vloer wil nog wel een scheuren door spanning , vooral als ie vast zit in de vloer. zet je blokken tot aan de vloer dan moet daar nog een kachel voor , en kom je al snel een cm of 80 de kamer in,. anders kan de kachel met bovenaansluiting en met 2 bochten onder het plafond om ver genoeg uit de muur te komen.
 

Fovi45

  • #9
Ik begrijp je redenering,nog even iets duidelijker maken.De kachel komt in de woonkamer te staan,op foto 1staat de schuifpiu in dit gedeelte komt de kachel te staan,is een kachel met achteraansluiting.
De hoek die je ziet daar moet een stuk muur aangebouwd worden(nieuwe schoorsteen).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu