Opbouwspot ophangen - hoe werkt dit?

hidde-klus

  • #1
Allereerst: ik ben niet zo heel handig en heb weinig kluservaring maar ik dacht dat ik een spotje nog wel zou kunnen ophangen maar dat valt tegen.

De spot die ik heb gekocht heeft volgens mij helemaal niet zo'n moeilijk systeem. Er is een metalen plaatje met twee gaten (afbeelding 1). Als deze aan het plafond hangt kan de spot er overheen geschoven worden en vastgedraaid (afbeelding 2, inclusief weer hetzelfde metalen plaatje).

De gaten in het metalen plaatje zitten precies op de afstand van de schrijfgaten van de centraaldoos/centraaldoosdeksel (afbeelding 3). Ik dacht dat ik dat metalen plaatje daar gewoon op kon schroeven en klaar maar er zijn twee problemen waar ik tegenaan loop:
- Het kroonsteentje van de centraaldoosdeksel steekt te ver uit waardoor ik het plaatje er niet goed op krijg. Ik zou mij kunnen voorstellen dat ik de centraaldoosdeksel verwijder (kan/mag dit?) en gewoon de schroefgaten in het plafond gebruik om dit op te lossen
- Dat lost nog niet alles op, want die schroefgaten zitten niet in de lengterichting (of haaks daarop) van de kamer, waardoor de spotbehuizing scheef zou hangen en dat ziet er niet uit

Zouden jullie even mee kunnen denken, met name:
- Mis ik hier iets heel erg obvious hoe dit wel kan/moet?
- De optie die ik zelf kon verzinnen is het hele gat dichtplamuren maar wel de draden er door laten komen en daar dan nieuwe gaten/pluggen in zitten en dan alsnog ophangen. Ik heb alleen drie van dit soort punten waar ik een soortgelijke spot wil ophangen en ik weet niet of ik hier handig genoeg voor ben en hier uberhaupt zo veel tijd aan wil besteden
- Mogelijk is de oplossing de spot gewoon terugsturen en kijken of ik een andere kan vinden die gewoon om de centraaldoosdeksel heen aan het plafond kan worden bevestigd (door een gaatje te boren)?

afb1.jpg
afb2.jpg
afb3_.jpg
afb2.jpg afb3_.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Even het CD deksel verwijderen en de kroonsteen verwijderen. Draden die nu op de kroonsteen zitten dan gewoon door het deksel laten steken.

Deksel moet er altijd op.

Beste is de 2 bouten van het deksel vervangen door 2 draadeinden. Dan zet je eerst het deksel vast met 2 moeren en daarna de spot met nog 2 moeren
 

hidde-klus

  • #3
Bedankt voor de snelle reactie. Ik denk dat ik dat snap, maar dan heb ik nog steeds de spot onder een hoek staan toch omdat de bevestigingspunten in het plafond niet in de lengterichting van de kamer staan? Ik denk dat er ongeveer 10 graden verschil in zit maar dat is over de afstaand van het plaatje al 1cm afwijking.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Daar is dan niets aan te doen. De centraaldoos mag je niet dichtplamuren. Misschien op zoek gaan naar een spot met een ronde voet.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
Als het verschil over de lengte van dit plaatje maar 1cm is, dan kun je toch simpelweg 2 nieuwe gaatjes in het plaatje boren waardoor je hem alsnog recht kunt hangen?

Maar is deze spot wel breed genoeg om de centraaldoos geheel af te dekken? Anders gaat het nooit echt fraai worden en de centraaldoos dichtstucen mag zoals gezegd niet.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu