Opbouw voorzetwand tegen vochtige tussenmuur

Paulusss

 • #1
Vorig jaar is mijn fundering hersteld en heb ik wat optrekkend vocht in de tussenmuur naar de buren toe. Normaal heb je ventilatie in je kruipruimte maar alles ligt vol met beton en de tussenmuur staat in de aarde dus vocht kan dan eigenlijk maar 1 kant op.


Hier ga ik een geluidsremmende voorzetwand plaatsen maar wat is een goede oplossing hiervoor met het oog op de vochtige tussenmuur?

Mijn idee was op beide kanten van de voorzetwand dampdichte folie te gebruiken om zo vocht in de wand te voorkomen.
Heb ook van iemand gehoord dat het ook goed werkt om de muur met zandcement te behandelen om zo het vocht te isoleren? Hier zit ik niet zo op te wachten ivm het extra werk.

Bedankt en groet Paul
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Optrekkend vocht is meestal condensatie. Als je de wand gaat isoleren, ben je in theorie van het vocht af. Een dampremmende laag aan de achterkant is wel aan te raden. (bedenk me wel dat dit niet klopt met de standaardregels)

  De ruimte onder de vloer kan beter toch geventileerd worden. Ook al is er niet echt een kruipruimte, dan zorgt het toch voor een dampdrukvereffening en dus minder "optrekkend" vocht.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu