Opbouw vanaf balken begane grond

Lennertm

 • #1
Aankomende weken wil ik graag mijn oude (vuren )houtenvloer verwijderen(huis uit 1905). Hieronder ligt vloerbedekking, daaronder de originele houten vloerplanken (op de balken)

Ik wil alles verwijderen tot de balken en dan de vloer opnieuw opbouwen vanaf de balken (wellicht sommige balken vervangen).
De uiteindelijke vloer die er komt te liggen gaat massief eiken of lamelparket worden.
Ook wil ik de vloer isoleren. De kruipruimte is niet diep en wat vochtig maar zeker niet nat.

Hoe ga ik te werk? Groene spaanplaat? folie? PIR? en in welke volgorde.

Ik hoop dat jullie tips hebben
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ps broodjes vloer een optie?
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
  Inmiddels ook als variant met verzinkte stalen liggers te koop, omdat deze een stuk minder wegen dan de betonnen liggers, zijn ze bij verbouwen eenvoudiger aan te brengen.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Je volgorde is goed. Op de groene spaanplaat een dampremmende folie.
  Persoonlijk ben ik voor om de isolatie met klampjes onder de balklaag te plaatsen zodoende komen deze er warm bij te liggen.
   

  Lennertm

  • #5
  Dank voor jullie reactie.
  Ik wil geen betonnen broodjes vloer (is me te duur) Ben vandaag onder de vloer geweest en de balken zijn nog in orde. Het kan zelfs zo zijn dat ik de originele planken (ondervloer) kan laten liggen. En daar op de nieuwe vloer ga leggen. Wat is dan het beste om daar dan nog tussen te leggen? Heeft niet mijn voorkeur denk ik

  Mocht ik toch de oude plankenvloer eruit halen dan ga ik denk ik als volgt te werk:
  Isoleren met steenwol tussen de balken (latjes langs de panken waar het steenwol op komt te liggen). Daarna de groene spaanplaat ( of underlayment?) dan een laag .........? en dan de nieuwe vloer

  Wat denken jullie?
  alvast dank voor jullie reactie, kom steeds stapje verder zo.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
  Wat is de hoh maat van de balklaag? Spaanplaat buigt meer door dan underlayment. De stuiknaden moeten dragen op en balk, tenzij de platen rondom voorzien zijn van messing en groef. Zie de verwerkingsvoorschriften van de fabrikant/leverancier.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu