Op Lewisplaten vloerverwarmingsslangen leggen voor cement

Robin

  • #1
Hallo,

In mijn badkamers ga ik nieuwe vloeren storten (cement op Lewisplaten). Mooie gelegenheid om meteen vloerverwarming mee te storten (was ik toch al mee bezig op de Begane Grond o.b.v. retourwarmtethermostaat). Voor de badkamer heb ik iets anders in gedachte. Ben benieuwd of daar ideeën of tips over zijn:

Ik wil op de Lewisplaten de vloerverwarmingsslangen neerleggen voor het storten van het cement. Ook wil ik in de badkamer een radiator ophangen (lekker voor de handdoeken). Nu leek het me handig als zowel de vloerverwarming als de radiator alleen warm wordt als dat echt nodig is. Mijn normale thermostaat (in de woonkamer: Nefit Moduline) regelt de verwarming in de rest van het huis.

1. Kan ik de verwarming + vloerverwarming in de badkamer op een aparte thermostaat zetten, zodat er bijvoorbeeld alleen warmwater doorheen stroomt in de ochtenden en niet 's avonds?
2. Is het raadzaam om voor elke badkamer een aparte thermostaat te nemen, of kan ik twee groepen op één thermostaat zetten?
3. Of is het raadmzaam om mijn bestaande thermostaat te vervangen door één die meerdere groepen aankan?
4. Kan ik inderdaad mijn radiator + vloerverwarming in de badkamer dan achter elkaar schakelen (ik heb verder gewoon 2-pijpssysteem)?

Dank voor het meedenken!
Groetjes, Robin.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Robin, ik denk mee, maar even op heel ander gebied: vergeet niet de lewisplaten te aarden op het centrale aardpunt, wordt nog wel eens vergeten... En als het cement er over heen ligt wordt het zo lastig.

Mocht je uitgebreidere vragen hebben over die aarding, zet dan even een nieuw onderwerp bij rubriek elektra!
 

Erik

  • #3
Om je cv systeem te scheiden tussen badkamer en de rest van de woning is wel mogelijk maar in verband met de kosten niet raadzaam.

Je zou namelijk met zone kleppen moeten gaan werken, die losgaan op het moment dat een van de twee kamerthermostaten losgaat, op deze kleppen zitten een eindschakelaar die de ketel in werking zet.
Een vrij dure oplossing, maar mogelijk.

Weersafhankelijk regelen kan ook nog waar het niet dat er ook vrij grote investering voor nodig is, en je houd eigenlijk constant een stuk warm van je cv-leidingen. Dus dat word duurder stoken.

Naar mijn mening in een badkamer elektrische vloerverwarming toepassen.
Is apart te regelen, en naar verhouding goedkoper als de vorige oplossingen.

Groeten Erik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
7

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu