Kruipruimte bij vloerverwarming op lewisplaten isoleren?

Piepot

  • #1
Ik zit met een uitbouw van 5 x 10 meter welke een fundering rondom heeft op zand en tevens 2 extra muren op 3.3 meter en op 6.6 meter. Hierdoor dus drie bakken van 5 x 3.3 meter waarop de balken zijn gelegd van 7.5 x 17 cm en dus zo'n 3.3 meter lengte. Ruimte tussen de balken is 50 cm. De kruipruimte eronder is droog zand en zo'n 70 cm diep.

Ik wil hierop graag een betonnen vloer op lewisplaten met vloerverwarming. Maar!, ik wil ook tevens beton als Afwerkvloer, dus liefste in een keer op de balken de lewisplaten en daarop de vloerverwarming en daarover het beton dat meteen gevlinderd wordt (daarna nog evt slijpen/polijsten/lakken).

Echter, op welke wijze zorg ik ervoor dat de warmte van de vloerverwarming vooral omhoog straalt in het beton en niet mijn 70 cm kruipruimte eronder gaat verwarmen?

graag tips!
 

Bernhard

  • #2
Als er een temperatuurverschil is tussen de vloer en de kruipruimte zal de kruipruimte worden opgewarmd. Met een dik pakket isolatie, ca 10cm., zal de warmteoverdracht van de vloer naar de kruipruimte sterk gereduceerd worden.
Een dynamisch vloerverwarmingssysteem met een snelle opwarming en temperatuurregeling moet voldoen aan de volgende punten:
- het warmteverlies van de ruimte moet gelijk zijn aan de capaciteit van de vloerverwarming, een te lage capaciteit geeft een te hoge watertemperatuur
- voldoende isolatie onder de slangen
- de dikte van de afwerkvloer zo laag mogelijk houden, bij een droogbouwsysteem is de afwerklaag minimaal.
mvgr Bernhard
 

Piepot

  • #3
Bernhard, in je voorlaatste bullet zeg je "voldoende isolatie onder de slangen", maar dat is dus juist mijn vraag: ik wil graag maar 1 keer beton storten dus rechtstreeks op lewis waaroo de slangen liggen, maar tussen de slangen en lewis kan natuurlijk geen isolatie! Dus ofwel onder de lewisplaten isolatie tussen de balken ofwel eerst basisvloer storten op lewis en daarna isolatie laag en dan slangen en dan dus toch tweede laag (afwerk)beton?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Die Lewis platen bestaan ook met isolatie er onder.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu